Élet-Stílus

Lippi nem hívja vissza Tottit és Nestát

Az Eb-n leszereplő Roberto Donadonit váltó szakember a világbajnoki selejtezőkre már egy támadóan fellépő olasz csapatot ígért. Marcello Lippi tiszteletben tartja Francesco Totti és Alessandro Nesta döntését, nem kívánja őket visszahívni a válogatottba.

Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját Marcello Lippi. Az olasz válogatott régi-új kapitánya a 2006-os vébésiker után távozott a kispadról, és Donadoni menesztését követően pillanatok alatt ismét megegyezett a szövetség vezetőivel.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, még akkor is ha ehhez az kellett, hogy az Eb-n a csapat ne a várakozásoknak megfelelően szerepeljen” – mondta Lippi, akit 2006 óta számos helyről hívtak, de ő mindegyik ajánlatot visszautasította. „Az Eb előtt éreztem, hogy jó lenne ismét valahol dolgozni. Így nem haboztam, amikor megkerestek.”

A 60 éves szakember nem akarja teljesen felforgatni a csapatot annak ellenére, hogy az Eb-keret jelentős része már 30 felett jár. „A világbajnokságon a mostani keret számos tagja kiemelkedőt nyújtott, nincs értelme belefogni egy új csapat építésébe. Kétségkívül be kell építeni a fiatalokat, de nem áll szándékomban a rutinos, és már sok győztes csatát megélt játékosokat elküldeni.”

Világbajnokként távozott (MTI/EPA)

Világbajnokként távozott (MTI/EPA)

Az újságírók megkérdezték Lippit, hogy visszahívja-e a keretbe Francesco Tottit és Alessandro Nestát. Az AS Roma csapatkapitánya a 2006-os világbajnokság után, míg az AC Milan védője egy évvel később döntött úgy, hogy nem szeretne többet szerepelni a nemzeti csapatban.

„Tiszteletben tartom a döntésüket. Ha ők egyszer úgy gondolták, hogy nem akarnak játszani a válogatottban, akkor nem fogok nekik könyörögni. Ők tudják, hogy miért döntöttek így, nyilván nyomós okaik voltak” – nyilatkozta Lippi, , ugyanakkor hozzátette, amennyiben a két futballista meggondolja magát, szívesen látja őket a squadra azzurrában.

A szakember augusztus 20-án, az osztrákok elleni barátságos mérkőzésen “debütál” az olasz kispadon. Lippi a reményei szerint akkor már egy új felfogásban futballozó válogatottal áll ki. „A catenaccio halott. Szeretnék egy agresszív, támadófocit játszó együttessel részt venni a vébéselejtezőkön” – mondta a kapitány, akinek papíron nem lesz nehéz dolga, hiszen a csapat az egyik legkönnyebb csoportba – Bulgária, Írország, Ciprus, Montenegró, és Grúzia mellé – került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik