Élet-Stílus

Befejezi David Coulthard?

A Brit Nagydíj előtt egyre erősödik az a híresztelés, hogy a mezőny doyenje, David Coulthard a hétvégén bejelenti visszavonulását. Egyesek már azt is tudni vélik, hogy jövőre mivel foglalkozik majd a skót veterán.

David Coulthard idén 15. szezonját tölti a Forma-1-ben, és úgy tűnik, hogy a 37 éves pilóta ezzel el is ért pályafutása végére. A kanadai dobogót leszámítva eddig nem túl erős idény után a Red Bull valószínűleg az ifjú Sebastian Vettelre cseréli majd a skót veteránt.

A hétvégi Brit Nagydíj előtt az a pletyka terjed, hogy DC Silverstone-ban be is jelenti visszavonulását. A skót nemrég már utalt arra egy nyilatkozatában, hogy talán tényleg eljött a búcsú ideje, de biztosat eddig sem ő, sem a csapat nem mondott 2009-ről.

Vannak, akik azt tippelik, hogy a skót jövőre a BBC F1-es szakkommentátora lesz, mások szerint pedig a Red Bull irányításában tölt majd be valamilyen szerepet, miután befejezte a versenyzést.

Bejelenti visszavonulását? (vezess.hu)

Bejelenti visszavonulását? (vezess.hu)

Ezeknél vadabb spekuláció is felröppent azonban, néhány bennfentes tudni véli ugyanis, hogy a skót a Red Bull-milliárdos, Dietrich Mateschitz Toro Rossóban birtokolt 50 százalékos tulajdonrészét venné meg, és csapatfőnök lenne. Coulthard szerint ez butaság.

“Vannak terveim, de ilyesmi nem szerepel közöttük. Az általános iskolából sem lehet rögtön az egyetemre menni, ezért önteltség lenne azt hinni, hogy az autóból kiszállva rögtön tudnám ezt csinálni. Megvenni nem is lenne olyan bajos, de előteremteni az évi 200 millió dollárt az üzemeltetésre, na az már az lenne” – nyilatkozta a témáról Coulthard a Timesnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik