Élet-Stílus

Argentin válogatottat igazolt a Newcastle

Az angol élvonalban szereplő Newcastle United megszerezte az argentin Jonas Gutierrezt. A Real Mallorca szélső középpályása öt évre szóló szerződést írt alá a St. James’s Parkban.

Az angol egyesület nem közölte a játékosért kifizetett összeget, ám az mindenképpen árulkodó, hogy korábban a szintén elszántan érdeklődő Manchester City közel 14 millió eurót ajánlott a 24 esztendős válogatott labdarúgóért.

Kedden a 15 milliós lelépési pénzre igényt tartó spanyolok bírósági eljárást kezdeményeztek a játékos ellen, aki kihasználva a nemzetközi szövetség (FIFA) 17-es paragrafusa – mely lehetővé teszi az egy klubnál legalább három idényt eltöltő, 28 év alatti futballistáknak, hogy kivásárolják magukat – nyújtotta kibúvót, korábban jelezte: távozik.

Gutierez még a Mallorca futballistájakéént (Getty)

Gutierez még a Mallorca futballistájaként (Getty)

A szombaton 25. évébe lépő Gutiereznek 2010-ig volt élő szerződése a spanyol alakulatnál.
„Jonas nagyszerű igazolás” – vélte az angol klub hivatalos honlapján megszólaltatott Kevin Keegan. „Tudtuk, hogy több csapat is érdeklődik iránta, így mielőbb lépnünk kellett. Meggyőződésem, hogy hamarosan közönségkedvenc lesz.”

A középpálya szélén, de a csatárok mögött is bevethető Gutierez 2007 februárjában, a franciák elleni barátságos találkozón mutatkozott be az argentin nemzeti tizenegyben, s szerepelt a júniusi Brazília elleni 0-0-val végződött idegenben játszott vb-selejtezőn is.
„A Premier League a világ egyik legnívósabb bajnoksága. Alig várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, s hogy mihamarabb bemutatkozhassak a szurkolóknak” – tekintett előre a sajátos gólöröme után „Pókembernek” is becézett futballista.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik