Élet-Stílus

Tovább látogatható a Gulácsy-kiállítás

Egy héttel meghosszabbította a Gulácsy Lajos festőművész életművét bemutató kiállítás nyitva tartását a budapesti Kogart Ház.

A március 15-i nyitás óta több mint 30 ezren látták minden idők legnagyobb Gulácsy-kiállítását a Kogart Házban. A tárlaton, amely július 27-ig látogatható, 100 festmény és több mint 120 grafika látható, többségük az életmű legjelentősebb darabja a maga kategóriájában.

A festmények és grafikák mellett szerepelnek eredeti fotók, levelek, dokumentumok és egyéb tárgyi emlékek is, köztük a művész által teremtett, Naconxypannak nevezett álomvilághoz összeállított saját készítésű szótár, az alkotó sétapálcájának markolata, valamint autográf dokumentumok.

Az alkotások köz- és magángyűjteményekből érkeztek a Kogart Házba. Kölcsönzött alkotásokat a tárlatra például a Magyar Nemzeti Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia, a Miskolci Herman Ottó Múzeum, a székesfehérvári Deák Gyűjtemény, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum és mintegy 25 magángyűjtemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik