Élet-Stílus

Szávay vegyesben is búcsúzott

Hétfőn egyesben és párosban, kedden pedig vegyespárosban is kikapott a magyar játékos az angol nyílt teniszbajnokságon. A junioroknál Susányi Eszter a második fordulót is sikerrel vette. Női egyesben a címvédő Venus Williams könnyedén jutott be a négy közé.

A magyar játékos egyesben és női párosban is a legjobb 16 közé jutott, ott azonban az ellenfelek megálljt parancsoltak a menetelésnek. A svájci Yves Allegróval az oldalán kedden vegyespárosban lépett pályára Szávay Ágnes, de ott már a második fordulóban vereséget szenvedtek. A negyedik helyen kiemelt Paul Hanley, Cara Black ausztrál, zimbabwei kettős két szettben verte a „magyaros” párost.

Utolsó állva maradt magyarként, Susányi Zsófia a junior lányok második fordulóját is sikerrel vette. A fiatal teniszező a japán Jamaszoto Akit verte meg két szoros játszmában, és a 16 között a második helyen kiemelt holland Arantxa Russzal találkozik.

Szávay tavaly egyesben csak második fordulóig jutott (MTI/EPA)

Szávay tavaly egyesben csak második fordulóig jutott (MTI/EPA)

Női egyesben a torna egyik meglepetésemberével a thaiföldi Tamarine Tanasugarnnal csapott össze a címvédő Venus Williams a négy között, és 95 perc alatt két játszmában bebiztosította a helyét az elődöntőben.

A hetedik helyen kiemelt amerikai sztár viadal egyik legnagyobb esélyese, miután az első három helyen rangsorolt riválisa (Ivanovic, Sarapova és Jankovic) már korábban elvérzett. Az idősebbik Williams-nővér a csütörtöki elődöntőben az orosz Jelena Gyementyjevával találkozik, aki három játszmában búcsúztatta honfitársát, Nagyja Petrovát.

Wimbledon
Nők, negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 7.)-Tanasugarn (thaiföldi) 6:4, 6:3
Gyementyjeva (orosz, 5.)-Petrova (orosz, 21.) 6:1, 6:7, 6:3

Vegyespáros, 2. forduló:
Hanley, Black (ausztrál, zimbabwei, 4.)-Allegro, Szávay (svájci, magyar) 6:4, 6:4

Junior lányok, 2. forduló:
Susányi Zsófia-Jamaszoto (japán) 6:4, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik