Élet-Stílus

Rasmussent két évre eltiltották

Olasz lapértesülés szerint a monacói szövetség kétéves eltiltással sújtotta Michael Rasmussen dán kerékpárost, akit doppingvétség gyanúja miatt az első helyről léptettek vissza a tavalyi Tour de France-on.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a büntetést a kizárás dátumától számítják. A nemzetközi szövetség (UCI) februárban kérte fel szankcionálásra a monacói tagszervezetet, mivel az rendelkezik a bringás versenyengedélyével.

Rasmussent 2007. július 25-én, a Tour 16. szakaszán aratott győzelmét követően visszaléptette a Rabobank istálló, mert hamisan azt állította a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett – ezért nem érték el a doppingellenőrök -, miközben egy korábbi kerekes, Davide Cassani Olaszországban látta őt tréningezni.

Michael Rasmussen azon a képen, amely Olaszországban ábrázolta őt (AP)

Michael Rasmussen az Olaszországban készült fényképen (AP)

A versenyző utólag a klubvezetőknek beismerte, hogy nem mondott igazat, a csapat ezért visszaléptette őt annak ellenére, hogy az élen állt. Később szerződést is bontottak vele, emiatt Rasmussen májusban 5 és félmillió eurós kártérítési igényt nyújtott be a Rabobank ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik