Élet-Stílus

Löw tanulni akar a hibákból

Tanulni akar az elkövetett hibákból, de a megkezdett úton kíván tovább haladni Joachim Löw, az Európa-bajnoki második helyezett német futballválogatott szövetségi kapitánya.

A 48 éves tréner a Bild című lap keddi számában megjelent exkluzív interjújában is elismerte, hogy a spanyolok százszázalékosan megérdemelt győzelmet arattak. Szavai szerint a bécsi döntő második félidejének közepén már szinte teljesen feladta a reményt, hogy Németország egyenlíteni tud. Ahhoz – amint fogalmazott – csoda kellett volna.

Az edző mindennek ellenére úgy értékelte, hogy már a döntőbe történt bejutás nagy siker volt. “Az elmúlt két évben sikerült stabilizálni a csapatot” – jelentette ki Löw, hozzátéve ugyanakkor, hogy jócskán van mit javítani. “A vereség ebből a szempontból ösztönzően hatott ” – hangsúlyozta a német szövetségi kapitány, aki saját csapatánál mindenekelőtt a spanyolokra jellemző játékos elemeket és a csillogó technikát hiányolta, s nem titkolta, hogy számára most a spanyol futball jelenti a mércét.

Löw optimista (MTI/EPA)

Löw optimista (MTI/EPA)

Löw kijelentette, hogy mindenképpen új játékosokat kíván beépíteni a válogatottba. “Totális átalakítás” azonban nem lesz – fűzte hozzá, utalva arra, hogy az idősebbek, Michael Ballack, Torsten Frings és Jens Lehmann közül az első kettőre feltétlenül számít a 2010-es világbajnokságon. Az olyan fiatal tehetségek, mint Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm és Lucas Podolski pedig még nem is érték el pályájuk csúcsát, úgyhogy van mire alapozni – hangoztatta a tréner.

Löwöt büszkeséggel tölti el, hogy a nagy futballnemzetek közül egyedül Németországnak sikerült, hogy mind a két évvel ezelőtti világbajnokságon, mind a mostani Eb-n ott legyen a legjobb négy között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik