Élet-Stílus

Spanyol-német, két jó barát

Összetűzésektől, verekedésektől mentesen zárult a foci-Eb döntője az osztrák fővárosban. Míg a németek magukba roskadva búslakodtak, addig a spanyol szurkolók örömtáncot lejtettek. A FigyelőNet helyszíni tudósítása Bécsből a döntő utáni pillanatokról.

Szó szerint forró hangulat uralta a bécsi szurkolói zónát: az esti órákra sem mérséklődött a kánikula, a drukkerek mértéktelen sörfogyasztása pedig még rá is tett erre egy lapáttal. Míg a meccs kezdete előtt inkább a német zászlós és Ballack-, Podolski-mezbe öltözött drukkerek uralták a zónát, addig a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább beszivárogtak a spanyol szurkolók, és lassan átvették bent az uralmat. Sőt, meglepő módon még német és svájci nemzetiségű, spanyol-drukkerekre is lehetett bukkanni a tömegben.

Nézze meg a képgalériát! (fotó: Gáti András/FN)

Nézze meg a képgalériát! (fotó: Gáti András/FN)

Spanyolország Eb-győzelmét kissé magukba roskadva viselték a németek, miközben a spanyol drukkerek ugrálva, egymásba csimpaszkodva éltették Torrest és csapattársait. A német szurkolók meglepő módon békésen hagyták el a szurkolói zónát, sőt Bécs belvárosában sem került sor drukkerek közötti összetűzésekre, kakaskodásokra. Az FigyelőNet helyszíni tudósítói békés ünneplésről, verekedésektől mentes utcai hangulatról számoltak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik