Élet-Stílus

Prosinecki a spanyolokra tesz

A horvát válogatott pályaedzője, a játékosként a Real Madridban és a Barcelonában is megfordult Robert Prosinecki a spanyolok győzelmét prognosztizálja a ma esti Európa-bajnoki fináléban.

Prosinecki nem titkolja, miután játékosként hat évet húzott le Spanyolországban, kicsit elfogult, de ehhez azt is hozzátette, hogy nem emiatt tippel arra, hogy a spanyolok nyerik a döntőt.

Az egykori kitűnő labdarúgó szerint a „spanyolok teljesen megérdemelten jutottak ilyen messzire”, miután „leiskolázták az oroszokat”, így a döntőbe vezető úton „négy sima győzelmet arattak, míg egy találkozót, az olaszok ellenit tizenegyesekkel nyerték meg. A teljesítményük tehát igencsak meggyőző.”


A spanyolokat favorizálja (javno.com)

A spanyolokat favorizálja (javno.com)

„Számomra a spanyol a legjobb csapat a kontinenstornán, különösen a középpályás sora és a támadói nyűgöztek le. Megértem, hogy nagy a várakozás Spanyolországban, hiszen a szurkolók 1984 óta várták, hogy a válogatott újra döntőben szerepeljen, most pedig olyan csapatuk van, amelyik bárkit legyőzhet” – véli Prosinecki, aki szerint Luis Aragones együttesét még a németek sem tudják megállítani.

„A döntő az döntő. Hatalmas a motiváció, kiváltképp, hogy Németország lesz az ellenfél.
A németeknek eddig egy jó meccsük volt, a portugálok elleni, míg a spanyoloknak négy ilyen is akadt. Ezért gondolom úgy, hogy az utóbbiak valamivel esélyesebbek arra, hogy megnyerjék a döntőt.” Az Eb-finálé 20:45-kor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik