Élet-Stílus

FN-szakértő: 3-1 a spanyoloknak

Spanyolország 3-1-re nyert a németek ellen - legalábbis ami a szakértőink tippjeit illeti. Az általunk megkérdezett szakemberek közül hárman amondóak: Luis Aragones gárdája nyeri az Európa-bajnokságot. A németek egy voksot kaptak.

„Két különböző stílusú csapat találkozóján a hozzám igen közel álló futballt játszó spanyolok győzelmét várom, és nekik is szorítok a döntőben. Kreatívan, ötletesen és nem túl szabályozottan játszanak a spanyolok, főleg támadásban.
A középpályásaik és támadóik kiválóan teljesítettek eddig a kontinensviadalon” – nyilatkozta honlapunknak Egervári Sándor, a Győr szakvezetője. „A németek mellett a racionalitás, a szervezettség, a fegyelmezettség szól. Persze mindez a másik oldalon is megvan, de Spanyolország emellett szó szerint játssza a futballt, és jutalma Európa-bajnoki győzelem lesz – legalább is az én tippem szerint” – tette hozzá Egervári.

Az értők szerint a spanyolok ünnepelhetnek (Getty)

Az értők szerint a spanyolok ünnepelhetnek (Getty)

A ETO vezetőedzőjéhez hasonlóan Garami József, a bajnok MTK trénere is spanyol győzelmet vár. „A németeket ugyan sohasem lehet leírni, mégis úgy gondolom, a spanyolok nyerik a tornát. Abban egészen biztos vagyok, hogy kiváló találkozót látunk majd, a nagy iram is garantált. Valakinek ugyanis nyernie kell;
és még egyszer mondom: szerintem a spanyolok örülhetnek a végén. Egyébként kedvelem a futballjukat” – mondta Garami.

Bozsik Péter volt szövetségi kapitány is „beállt” a sorba, a lelki szemeivel ő is Luis Aragones labdarúgóit látja ünnepelni.

„A portugál-német meccs előtt a Nationalelf kétgólos vereségére tippeltem, és erre a németek jutottak tovább, bizonyítva, hogy velünk mindig számolni kell, illetve akkor futballoznak a legjobban, amikor arra a legnagyobb szükség van. Ettől függetlenül azt mondom: Spanyolország nyer majd. Indoklásként annyit: a spanyolok kiváló formában vannak, hosszú ideje veretlenek, a játékosaik rendkívül képzettek.”

A németek – a tippeket illetően – Both Józsefnek köszönhetően „szépítettek”. „1954-ben Németország nyerte a vb-t, holott abban az időben egyértelműen a magyar csapat volt a világ legjobbja. Két évtizeddel később szintén a németek ültek a trónra, miközben a hollandok futballját csodálta mindenki, persze nem véletlenül. Most a legtöbben a spanyolokat tartják esélyesnek, mivel klubszinten, valamint most már a nemzeti együttesük révén is meghatározónak számítanak a világ labdarúgásában. A fentiekből kiindulva a németek nyernek, jóllehet, szakmai indokom nincsen rá” – így a futballszakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik