Élet-Stílus

Élő: Németország-Spanyolország

A spanyolok 1964 után másodszor nyerték meg az Európa-bajnokságot - teljesen megérdemelten. A döntőben jobbak voltak a németeknél, s Fernando Torres góljával mindezt egy góllal is nyomatékosították.

A spanyolok hibátlan teljesítménnyel zárták a csoportkört. Kezdésként 4-1-re páholták el az oroszokat, majd a svédeket győzték le 2-1-re, a záráson pedig a B csapat is jobbnak bizonyult a címvédő görögöknél (2-1). Luis Aragones legénysége a negyeddöntőben unalmas meccsen, tizenegyesekkel búcsúztatta az olaszokat, az elődöntőben viszont újfent remekelt, és ismét három góllal intézte el az oroszokat (3-0).

Spanyol vagy német zsákmány? (uefa.com)

Spanyol vagy német zsákmány? (uefa.com)


A németek a lengyelek elleni sima győzelemmel rajtoltak az Eb-n (2-0), majd rossz játékkal kikaptak a horvátoktól (1-2), és ugyan az osztrákok ellen sem villogtak különösebben, 1-0-ás sikerükkel a második helyen továbbjutottak a csoportból. A végső győzelemre is esélyesnek vélt portugálok ellen viszont már kijött a lépés Joachim Löw csapatának, és érett, jó játékkal 3-2-re nyert – és ugyanilyen arányban intézte el a törököket is, az elődöntőben azonban megincsak akadozott a gépezett.

A negyedik Eb-győzelmére hajtó németek korábban 8-szor már legyőzték a mostani riválist, s hat döntetlen mellett ötször buktak el az egyszeres kontinens első spanyolokkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik