Élet-Stílus

Cruyff is letette a voksát

A játékosként és edzőként a Barcelonánál is megforduló Johan Cruyff szerint a spanyolok győznek a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjében.

Luis Aragónes csapata az elődöntőben könnyedén kétvállra fektette a torna meglepetéscsapatát. Az oroszokat hihetetlen magabiztos játékkal, és gyönyörű gólokkal búcsúztatta a csapat, amely a döntőben nem számíthat a legeredményesebb támadójára. David Villa az elődöntőben egy szabadrúgás után szenvedett izomsérülést, és rögtön cserét kért. A helyére érkezett Fabregasszal még jobb lett a spanyolok játéka, így nem sokan bánkódnak a valenciai csatár kiesése miatt.

Johan Cruyff sem aggódik. „Több okból is a spanyol csapat számít az összecsapás esélyesének” – nyilatkozta az egykori zseniális labdarúgó a Sport című lapnak. Cruyff érthető okokból nem a németeknek drukkol, hiszen még 1974-ben éppen tőlük kapott az Oranjéval a világbajnokság döntőjében.


Cruyff spanyol győzelmet vár (Allsport)

Cruyff spanyol győzelmet vár (Allsport)

„Gyönyörű gólokat lőnek, szépen és eredményesen játszanak, és minden csapatrészben jobbak a németeknél” – így vélekedik Aragónes csapatáról a holland sztár. „A németeknek nincs sok esélyük, de lebecsülni nem szabad őket. Ebbe a hibába biztosan nem fognak beleesni a spanyolok. Ők a hosszú évtizedek sikertelensége után hihetetlen motivációval fognak pályára lépni.”

„A spanyol csapat meccsről-meccsre jobban teljesített. Nem szabadna az olaszok elleni találkozóra gondolniuk, vagy a lehetséges büntetőrúgásokra” – mondta Cruyff, aki szerint végre győzni is megtanultak a spanyolok. „El lehet veszíteni persze ilyen körülmények között is a döntőt, de ebben az esetben is büszke lehet magára a spanyol válogatott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik