Élet-Stílus

Bécs: vihar előtti csend

Az Eb-döntőre készül az osztrák főváros. A spanyol és a német szurkolók már birtokba vették a belvárost. Az FN munkatársai a szurkolótáborok közötti barátságos hangulatról, bajnoki sörárakról és nyári kánikuláról tudnak beszámolni. Ráadásul még Lothar Mattheusszal is összefutott a FigyelőNet Bécs utcáin.

Meglepő módon a határhoz közeledve hosszú sorok helyett gyors haladást lehetett tapasztalni. Az ilyenkor szokásos ellenőrzések is elmaradtak. A belváros felé közeledve gombamódra tűntek fel német és spanyol szurkolói csoportok, akik zászlókba, valamint mezekbe burkolózva szívesen pózoltak lapunk fotósának. Ami a tumultust illeti, a belvárosban még el lehetett csípni a déli órákban egy-egy üres szabadhelyet.

(Fotó: Gáti András - Figyelonet)

KÉPEK A HELYSZÍNRŐL (Fotó: Gáti András – Figyelőnet)

A hivatalos szurkolói zónáknál (Fan Zone) igen komoly biztonsági ellenőrzés fogadja a látogatót: a hozott ételnek és italnak a szemétben a helye, nemcsak a kézipoggyászt vizsgálják át, hanem még át is motozzák az embert. Sőt, még profi fotós felszerelést is csak engedéllyel lehet bevinni a Fan-zónákba.

Lothar Mattheus (Fotó: Gáti András - FigyelőNet)

Lothar Mattheus (Fotó: Gáti András – FigyelőNet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik