Élet-Stílus

Nem Németország a favorit!

Xabi Alonso, a spanyolok középpályása nem ért egyet néhány csapattársával, velük szemben azt állítja, nem Németország a döntő esélyese. Szerinte a közel azonos tudású csapatok találkoznak vasárnap Bécsben, s bármelyikük nyerhet.

Fernando Torres, Dani Guiza és Xavi is úgy nyilatkozott, Németország a döntő favoritja, miután a múltban a nagy tornákon rendre jobban szerepelt, mint a spanyol csapat. Xabi Alonso, a Liverpool fedezete azonban más véleményen van.

„A döntőnek nincsen egyértelmű esélyese, tekintve, hogy két azonos tudású csapat csap majd össze, ráadásul egy fináléban bármi megtörténhet” – mondta Alonso, aki rendkívül sportszerűen nagy tisztelettel beszélt az ellenfélről.

„Remek, tapasztalt válogatott” – dicsérte a német együttest Alonso, s ehhez hozzátette: „Németország a világbajnokságon nagyszerűen szerepelt, s noha azóta új kapitány irányít, az együttes a megkezdett úton halad és továbbra is sikeres”.

A 26 esztendős labdarúgó szerint különösen Lukas Podolskira, Miroslav Kloséra, Bastian Scheweinsteigerre és „természetesen” Michael Ballackra kell majd odafigyelniük vasárnap este a bécsi döntőben – a nevezetteket tartja az ellen kulcsembereinek.

Xabi Alonso vitatkozik Fernando Torresszel (Getty)

Xabi Alonso vitatkozik Fernando Torresszel (Getty)

Hogy a spanyol válogatottról is essék szó: az ibériai gárda immár 21 mérkőzés óta veretlen; a kontinensviadalon a vb-győztes olaszok kivételével (őket tizenegyesekkel múlta felül) valamennyi ellenfelét legyőzte, és küszöbén van annak, hogy 1964-es Eb-siker után újra valami „nagyot alkosson”.

„Nem tudom, mi volt a titka a 44 évvel ezelőtti csapatnak, ugyanakkor a mainak elsősorban az, hogy nagyon egységes, mi, játékosok remek közösséget alkotunk” – így Xabi Alonso, s úgy véli, nem csökkenti együttese esélyeit, hogy a góllövőlistát vezető David Villa sérülés miatt nem játszhat a döntőben.

„Nagyon sajnálom, hogy Villa kidőlt, de szerintem a hiánya semmit sem befolyásol. Nálunk ugyanis a cserék is képesek hozzátenni a csapat játékához, és ez legalább olyan fontos, mint az, hogy ki fut ki kezdőként a pályára” – mondta Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik