Élet-Stílus

Ljungberg biztosan nem játszik ellenünk

Lemondta a válogatottságot Fredrik Ljungberg, a labdarúgó Európa-bajnokságon a csoportküzdelmek során elvérző, a világbajnoki selejtezősorozatban a magyarokkal azonos csoportban szereplő svéd együttes csapatkapitánya.

A hírt a svéd Helsingborg Dagbladet című lap internetes oldalán közölte. A cikk idézi a 31 éves középpályása azon levelét, melyben a játékos jelzi, hogy továbbra is az angol West Ham United szeretné folytatni pályafutását, ám a klubja mellett a válogatott-szereplést már nem tudja tovább vállalni.

„Több mint tíz évig voltam a kezdőcsapat tagja a a hazám válogatottjában, és eljött annak az ideje, hogy távozzam. Svédországban nagyon sok tehetséges labdarúgó van, éppen ezért egészen biztos vagyok abban, hogy megtalálják a utódomat a posztomon” – áll Fredrik Ljungberg levelében.

A válogatottban nem játszik többé (Getty)

A válogatottban nem játszik többé (Getty)

A kiváló középpályás 1998-ban mutatkozott be a válogatottban, mellyel a 2002-es és 2006-os világbajnokságon, illetve a 2000-es, a 2004-es, illetve az idei Európa-bajnokságon is szerepelt; 75 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Ljungberg utolsó mérkőzését június 18-án játszotta a csapatban, amely 2-0-ra kikapott a később elődöntőig menetelt orosz együttestől.

A svéd csapat a magyarokkal egy csoportban szerepel a szeptemberben kezdődő vb-selejtezősorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik