Élet-Stílus

Frings: a törött borda nem akadály

A portugálok elleni negyeddöntőben bordatörést szenvedett Torsten Frings készen áll arra, hogy végig a pályán legyen a vasárnap esti Európa-bajnoki döntőben - ráadásul tudja, a németek hogyan nyerhetnek a spanyolok ellen.

Frings a portugálok ellen a bordáját törte, s noha az elődöntő előtt már teljes intenzitással tréningezett, a törökök elleni elődöntőben – Simon Rolfes sérülés miatt – csak egy félidőnyi játéklehetőséget kapott. A 31 esztendős középpályás készen áll a döntő ütközetre, állítása szerint kiváló állapotban van.

„A törökök ellen sokat ütköztem, kaptam néhányat a törött bordámra, de nem éreztem fájdalmat. Nem tudom, hogy a kezdőben kapok-e helyet, mindenesetre teljesen rendben vagyok, százszázalékos állapotban várom a döntőt” – így Frings, aki tudja, hogy miképpen győzhető le a spanyol válogatott:

„Fizikailag nagyszerű állapotban lévő, technikás csapat lesz az ellenfelünk, melynek a középpályás sora egészen kiváló. Nekünk nyomás alá kell helyeznünk őket, nem hagyhatjuk, hogy játékba lendüljenek, ellenkező esetben rendkívül nehéz dolgunk lesz.”

Torsten Frings játéka csak a kapitányon múlik (Getty)

Torsten Frings játéka csak a kapitányon múlik (Getty)

Miközben a spanyolok az olaszok elleni találkozót leszámítva egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak, addig a német együttes úgy jutott el a döntőig, hogy akadtak meccsei – főleg a horvátok és a törökök elleni – amelyen nem játszott jól.

„Sok dologgal lehet minket vádolni, az ugyanakkor tény, hogy a pályán rendre válaszoltunk a kritikákra, és ezért is jutottunk el idáig. A csoportkörben valóban nem működtek bizonyos dolgok, de ezeken változtattunk, és a portugálok elleni mérkőzésen
már nem lehetett panasz a teljesítményünkre. Most az a legfontosabb, hogy az elődöntőben elkövetett hibáinkból is tanuljunk” – reagált a fentiekre a Werder Bremen labdarúgója, aki 76 mérkőzésen tíz gólig jutott eddig a német válogatottban.

Abban a csapatban, amelyért Berlinben 500 ezer ember szurkolt az elődöntő során a kivetítők előtt, és a középpályás még ennél is nagyobb tömeget szeretne látni, amikor a német küldöttség hétfőn hazatér.

„Mindenképpen meg akarjuk köszönni a biztatást az otthon maradt drukkereknek. Fantasztikus volt, ahogy a 2006-os vb után éltettek bennünket. Most szeretnék úgy az emberek elé állni, hogy egy bizonyos dolgot a fejünk fölé emelünk. Trófea nélkül ugyanis nem lehet teljes a buli” – jegyezte meg Frings.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik