Élet-Stílus

Santana lemeze csak Magyarországon lesz kapható

A most szombaton ingyenes koncertet adó Santana új dupla válogatáslemeze július 7-én jelenik meg Magyarországon, és augusztus 4-ig csak nálunk lesz kapható. Az 56-osok tere környékén megváltozik a forgalmi rend a több százezer nézős rendezvény miatt.

A 12. éve futó T-Mobile Kapcsolat koncerten az 56-osok terén felállított, a tavalyi évhez hasonlóan a Városligeti fasor magasságában felépülő színpad a Műcsarnok és a Hősök tere felől lesz látható, és egészen a Szépművészeti Múzeumig CD-minőségű hangot biztosító hangszórók és hatalmas kivetítők garantálják a színvonalas szórakozást. Santana a Back II Blacket követően várhatóan fél nyolckor lép a színpadra – derült ki a T-Mobile közleményéből.

Exkluzív lemez jelenik meg

A koncerthez kapcsolódó különlegesség, hogy az idén 60. születésnapját ünneplő Carlos Santana Multi Dimensional Warrior dupla albuma 2008. július 7-én a világon először Magyarországon jelenik meg, és augusztus 4-éig más országokban nem lesz kapható. A két lemez különlegessége, hogy az azon szereplő számokat a művész személyesen válogatta össze, kellemes utazásra, a különböző hangulatok és érzések világába invitálva hallgatóit.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Az eddig példa nélküli koncepcióban az első lemezen 14 vokális felvétel kapott helyet, míg a másodikon 14 instrumentális mű vezeti végig a rajongókat Santana 40 éves karrierjén. A Multi Dimensional Warrior az első olyan antológia, amely Santana mindhárom nagy kiadójának (Columbia, Ploydor/PolyGram, Arista/BMG) felvételeiből válogat.

Az albumon öt dal korábban soha meg nem jelent verziója is megtalálható. Carlos Santana saját maga játszott fel gitárszólót a Spirit és a Right Now című dalokhoz, Chester Thompson, a zenekar egyik tagja zongorakíséretet adott a Let There Be Light című számhoz, Barbra Higbie pedig hárfaszólamokat játszik a Praise és Let There Be Light című felvételeken.

Lezárások a koncert miatt

A koncertre érkezők és az arra közlekedők számára fontos információ, hogy a T-Mobile Kapcsolat koncert helyszínén és környékén ebben az évben is megváltozik a forgalmi rend, valamint változások lesznek a tömegközlekedésben. Megállási tilalom van érvényben az 56-osok terén a Benczúr utca és az 56-os emlékmű közötti szakaszon, a Műcsarnok melletti parkolóban, és holnap 6 órától gépkocsival nem lehet megállni az 56-osok terén az 56-os emlékmű és az Ajtósi Dürer sor közötti szakaszon.

Sanatana Woodstockban

A koncert napján 14 órától a Dózsa György út, a Podmaniczky utca és az Ajtósi Dürer sor között, az Andrássy úton a Bajza utca és a Hősök tere közötti szakaszon, a Kós Károly sétányon a Hermina út és a Hősök tere között lezárások lesznek, és a Hősök tere csak gyalogosan vagy kerékpárral közelíthető majd meg.

Módosul a BKV-járatok menetrendje és egyes járatok útvonala is. A 20gy, 30, 105-ös autóbusz, valamint a 70-es, 74-es, 75-ös trolibusz másik útvonalon közlekedik majd, a 70-es, 74-es, valamint a 79-es trolibuszok helyett autóbuszok szállítják az utasokat. Az M1 földalatti a rendezvény napján 17 órától a Hősök terén nem áll meg. A T-Mobile Kapcsolat koncertet követően meghosszabított üzemidővel közlekedik az M1 földalatti (kivéve a Hősök tere megálló), az 1-es és a 6-os villamos is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik