Élet-Stílus

Pazar futballidőt jósolnak vasárnapra

Az erős széllökésekkel és özönvízszerű esővel kísért, péntekre virradó éjszaka bekövetkezett ítéletidő néhány helyen súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az előrejelzések szerint az égiek kegyesek lesznek a döntő idején.

A stájerországi székváros, Graz környékén egy fontos, ingázók által használt útvonalat kőgörgeteg borított be mintegy kétszáz méter hosszan, a forgalmat el kellett terelni. A tartományban sok pincét és utcát elöntött a víz Hartberg, Murau, Mürzzuschlag és Graz körzetében.

A viharok miatt rövid áramkimaradások is voltak. Az éjszaka folyamán mintegy 3500 villámcsapást rögzítettek a megfigyelőállomásokon. Alsó-Ausztriában és Burgenlandban heves jégeső okozott károkat a gabonával, kukoricával és repcével beültetett földeken. Volt, ahol golflabda nagyságú jégdarabok verték el a termést. A veszteséget kétmillió euróra becsülik. Alsó-Ausztriában még késő éjszaka is legalább ötszáz tűzoltó dolgozott a károk elhárításán.

A fővárosban csütörtök este szintén ömlött az eső, szerencsére a zivatarokat kísérő nagyobb széllökések elmaradtak. A felhőszakadás mindenesetre elég volt ahhoz, hogy a korábban megszokott tömeg helyett csak néhány ezren csellengjenek esőkabátba burkolózva a Ring mentén kialakított szurkolózónában a labdarúgó-Európa-bajnokság spanyol-orosz elődöntője idején.

A központi meteorológiai intézet előjelzése szerint az égiek kegyesek lesznek az Ernst Happel Stadionban megrendezendő döntőhöz, legalábbis ami az időjárást illeti: ugyanis pazar futballidő várható vasárnap estére. Nem lesz sem forróság, sem fülledtség, napközben legföljebb 27 Celsius-fokig mehet fel a hőmérséklet, estére pedig enyhe szellő is fúj majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik