Élet-Stílus

Wimbledon: visszalépett és kiesett egy bajnok

Az 1999-ben győztes amerikai az első körben úgy nyert három szettben a világranglistán 110. cseh Renata Voracova ellen, hogy a döntő szett előtt hosszasan ápolták a pálya mellett. Képtelen volt futni, de gyengécske ellenfelét így is legyőzte.

Idáig bírta a térde (Getty)

Idáig bírta a térde (Getty)

A második körben, az argentin Gisela Dulko ellen viszont már nem áll ki az amerikai klasszis.

„Az utóbbi hetekben sajnos rengeteg probléma volt a térdemmel” – mondta még keddi sikere után Davenport, aki két év szünet után játszott újra a wimbledoni Grand Slam-viadalon.

A világranglista 25. helyezettje egyelőre még nem gondol a pályafutása befejezésére, saját elmondása szerint az elkövetkező hetekben arra fog törekedni, hogy a pekingi olimpiára és amerikai nyílt teniszbajnokságra felkészüljön.

Szávay újabb győzelme

Szávay Ágnes egyesben, valamint párosban is bejutott a 32 közé a wimbledoni teniszbajnokságon, és csütörtökön vegyes párosban is túljutott az első akadályon. A 19 éves magyar játékos a svájci Yves Allegróval az oldalán három szettben kerekedett felül a Melanie South, Alex Bogdanovic brit kettősön, és legközelebb a negyedik helyen kiemelt Cara Black, Paul Hanley zimbabwei-ausztrál kettőssel találkozik majd.

Nadal továbbjutott

A második helyen kiemelt Rafael Nadal második körös meccsében nem kezdett valami jól Ernests Gulbis ellen. A lett játékos ugyanis az első játszmában 6:5-nél lebrékelte a spanyolt, és ezzel meglepetésre előnybe került. Nadal a második szettet könnyedén, a harmadikat – mivel mind a ketten megnyerték saját szervajátékaikat – viszont nehezen, a rövidítésben hozta.

A negyedik menet végén a füvön is egyre jobb salakkirály elnyerte Gulbins adogatását, és ezzel eldöntötte a meccset. A következő körben az argentin Martin Vassallo Arguellót simán legyőző (6:0, 6:3, 6:1) Nicolas Kieferrel találkozik. „Nagyon örülök a győzelemnek, mert egy nagyon agresszívan teniszező játékoson sikerült túljutnom. Már a meccs előtt is tudtam, nehéz dolgom lesz. Nos, bejött” – nyilatkozta Nadal.

Hozzá hasonlóan a brit Andy Murray, a német Tommy Haas is vette az újabb akadályt, akárcsak az orosz Mihail Juzsnyij, ellenben a kilencedik kiemelt amerikai James Blake-et öt szettben elbúcsúztatta a német Rainer Schüttler.

Kiesett Sarapova

Ennél persze lényegesen nagyobb meglepetés, hogy a 2004-es női győztes, ezúttal harmadik helyen rangsorolt Marija Sarapova elbúcsúzott, miután a második fordulóban vereséget szenvedett honfitársától, a szintén orosz Alla Kudrjavcevától.

Sarapova gyengén teniszezett, és 6:2, 6:4-re kapott ki a 20 éves, nála sokkalta esélytelenebb ellenfelétől. Kudrjavceva 154. a világranglistán, WTA-tornát még nem tudott nyerni, s Wimbledonban is először jutott be a harmadik fordulóba. A „meglepetéslány” legközelebb a kínai Peng Suajjal találkozik.

A címvédő amerikai Venus Williams nem hibázott, két szettben verte a britek legjobb női játékosát, Anne Keothavongot, így a papírformának megfelelően ott van a legjobb 32 között.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik