Élet-Stílus

Újabb vihar veszélyezteti az Eb-közvetítést

Az amúgy is izgalmasnak ígérkező spanyol-orosz labdarúgó Eb-elődöntő előtt újabb viharveszély hevíti a szurkolói szenvedélyeket: az osztrák meteorológiai intézet előrejelzése szerint csütörtök este is heves zivatar zúdulhat Bécsre, ahol a két csapat összeméri az erejét.

Előző este erős, az óránkénti 80-100 kilométer sebességű széllökésektől kísért vihar csapott le az osztrák fővárosra és környékére. Az özönvízszerű zápor fennakadásokat okozott a közlekedésben, több útvonalon kimaradtak a villamosjáratok. Az óriási vihar a bécsi televíziós központ átjátszó technikáját is használhatatlanná tette, és így szinte teljes Európa lemaradt a Németország-Törökország elődöntő harmadik és negyedik góljáról. (Ha lemaradt itt bepótolhatja)

Tumultus a szurkolói zónában

A hirtelen támadó szerda esti vihar miatt a hatóságok úgy döntöttek, hogy hamarjában kiürítik a Rathausplatz és a Heldenplatz közötti szurkolózónát, ahol a késő esti órákban hozzávetőleg 32 ezren követték nyomon a német-török találkozó fejleményeit az óriáskivetítőkön. A tumultusban tizenketten könnyebb horzsolásokat és zúzódásokat szenvedtek, súlyos sérülés – a korábbi hírekkel ellentétben – nem történt.

A rossz idő sem vette el a szurkolók kedvét (Getty)

A rossz idő sem vette el a szurkolók kedvét (Getty)

Mindenesetre az ítéletidő alaposan lehűtötte a csapatuk győzelmét ünnepelni akaró német szurkolók kedvét. Csütörtök estére százezer drukkert várnak az osztrák fővárosba, köztük spanyol és orosz futballrajongókat. A meteorológiai intézet ügyeletese óva intette őket: nem árt, ha esőkabátot is visznek magukkal…

A szerda esti zivatar egyébként olyan heves volt, hogy négyzetméterenként 30 liter csapadék hullott, és több mint négyezer villámcsapást rögzítettek.

Szerencsétlen hibák

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) média-technológiai felelőse csütörtökön közölte, hogy a televíziós közvetítésekben a bázeli német-török elődöntő második félideje alatt észlelt képhibát a bécsi Praterben kiépített nemzetközi műsorszóró központban (International Broadcasting Center, IBC) bekövetkezett három rövid áramkimaradás okozta. Tájékoztatása szerint bár az áramszolgáltatás csupán a másodperc töredékrészéig szünetelt egy-egy alkalommal, a problémát fokozta, hogy a biztonsági tartalékrendszer generátora sem kapcsolt be.

Alexandre Fourtoy sajnálatát fejezte ki a képkimaradás miatt. A történteket tisztán műszaki jellegűeknek minősítette, hozzáfűzve: a hibák szerencsétlen módon, láncszerűen összekapcsolódtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik