Élet-Stílus

Református énekek a Művészetek Palotájában

Református énekeket ad elő tizenkét kórus 350 résztvevővel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben vasárnap - közölte az MTI-vel Herédi Andrea, a koncertet szervező Periferic Records munkatársa.

Az immár hetedik alkalommal tartandó hangversenyen a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltárai, fohászkodásai és énekei szólalnak meg kórussal, szólistákkal, orgonakísérettel, alkalmanként improvizációs játékkal és a közönség bevonásával. A vasárnapi koncerten a népi és vallási énekeken kívül Claude Goudimel és Johann Sebastian Bach művei is elhangzanak.

A Művészetek Palotája orgonáját Kéménczy Antal szólaltatja meg, közreműködik Écsi Györgyi énekes és a Cantores Ecclesiae rézfúvós együttes.

A hangversenyen fellép a Debreceni Református Kollégiumi Kántus, a Dunántúli Református Kántorképző Énekkara, a Gönci Református Vegyeskar, a Kecskeméti Református Általános Iskola Gyermekkara , a Kecskeméti Református Gimnázium Vegyeskara, a KRE – Soli Deo Gloria Kórus, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Kórusa, a Pasaréti Palló Imre Énekkar, a Partiumi Keresztény Egyetem Vegyeskara, a Pesterzsébeti Központi Református Vegyeskar, a Pécsi Református Kollégium Vegyeskara és a Psalterium Hungaricum Kórus.

A Református énekek elnevezésű hangversenysorozat 2002-ben indult útjára. A sorozatban azóta a neves magyarországi énekegyüttesek mellett bemutatkoztak erdélyi és felvidéki kórusok is. Az eddigi hat koncert Európa-hírű orgonistái Pálúr János, Alföldy-Boruss Csilla, Draskóczy László és Fassang László voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik