Élet-Stílus

A Zenit már lemondott Arsavinról

Az UEFA-kupa-győztes orosz Zenit együttese aligha tudja megtartani az Európa-bajnokságon is brillírozó Andrej Arsavint. A klub vezetőedzője, a holland Dick Advocaat már beletörődött egyik legjobb játékosának elvesztésébe.

„Teljeséggel megértem, hogy Európa legerősebb bajnokságának egyikében szeretne futballozni. Spanyol és angol klubok jöhetnek nála szóba, ugyanis e két ország valamelyikében kívánja folytatni a pályafutását” – magyarázta a Zenit holland vezetőedzője, Dick Advocaat. Az Arsenal és a Chelsea máris kivetette a hálóját a kiváló labdarúgóra, s Spanyolországból is keresik, úgyhogy nem lesz gondja az elhelyezkedéssel.

Ritka pillanat: Arsavin lustálkodik a pályán (MTI/EPA)

Ritka pillanat: Arsavin lustálkodik a pályán (MTI/EPA)

„Andrej legutóbbi találkozásunkkor elmondta, hogy abban a korban van, amikor váltania kell. Edzőként nyilván nem jó, ha a csapat egyik legjobbja távozni szeretne, de megértem, és tulajdonképpen ez a realitás. Azt persze nehéz megmondani, hogy a spanyol vagy az angol futball feküdne-e neki jobban.

– Nálam többnyire szabadon játszhatott, és így képes a legjobb teljesítményre. Abban persze nem vagyok biztos, hogy a következő edzője is megadja neki azt a szabadságot, amit én. Márpedig nehéz dolga lesz, ha kötött poszton szerepeltetik, s nem úgy futballozhat, ahogy ő szeretne. De nem féltem, hiszen valóban nagyszerű játékos: gyors, mind a két lábával remekül lő, s a társait is jól hozza helyzetbe” – mondta Advocaat.

Andrej Arsavin erényeit a Zenit UEFA-kupa-meccsein, valamint az Eb-n is megcsodálhattuk.

A 27 éves támadó, miután Andorrában kiállították, az első két csoportmeccsen eltiltása miatt nem szerepelhetett a kontinenstornán, ám visszatérve a svédek és a hollandok ellen is nagyszerű teljesítménnyel és gólokkal rukkolt elő. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a szbornaja Eb-elődöntőt vívhat – csütörtökön a spanyolok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik