Élet-Stílus

Nihat nem játszhat a németek ellen

A török válogatott első számú támadója, Nihat Kahveci nem léphet pályára a Németország elleni Eb-elődöntőben. A csatár számára - combizom-sérülése miatt - befejeződött a torna. Nihat hazautazott Törökországba.

A török szövetség (TFF) vasárnap a honlapján közölte a hírt:
„Mielőtt Nihat hazatért volna, a legjobbakat kívánta csapattársainak. Meg van győződve arról, hogy társai nélküle is elérhetik a célt, legyőzni Németországot” – állt a tff.org kommünikéjében.

Nihat számára véget ért az Európa-bajnokság (Getty)

Nihat számára véget ért az Európa-bajnokság (Getty)

A szintén sérült Emre Belozoglu távollétében a csapatkapitányi szalagot viselő Nihat a horvátok elleni mérkőzés 117. percében kért cserét – később kiderült, hogy nagyobb a baj. A Villarreal 28 éves csatára a csehek elleni 3-2-es győzelem főszereplője volt, a törökök az ő két góljával fordították meg a mérkőzést.

Jó hír a török tábornak, hogy az orvosok mintegy 50 százalék esélyt látnak arra, hogy a portugálok elleni bemutatkozó mérkőzés óta sérült Emre visszatérhet. „Belozoglu játékának esélye mintegy ötven százalékos, vasárnap már könnyebb átmozgató edzésen vett részt” – közölte a török csapat szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik