Élet-Stílus

Élő: Spanyolország-Olaszország

Százhúsz perc kínlódás után a tizenegyesek döntöttek a spanyol-olasz Európa-bajnoki negyeddöntőben. A szétlövésben a spanyolok voltak jobbak, így ők játszhatnak az oroszokkal a döntőért.

A spanyolok remek formában vannak, immár 19 mérkőzés óta veretlenek, ráadásul az Eb-n mutatott eddigi teljesítményük is meggyőző volt. Az oroszokat kiütötték, s svédeknek sem kegyelmeztek, a görögök legyőzése pedig még a tartaléksort pályára küldve sem jelentett akadályt. Következésképpen a legjobbak egy hetet pihenhettek a „nagy” mérkőzésre.

A spanyolokkal ellentétben az olaszok alaposan beragadtak a rajtnál: simán kikaptak a hollandoktól, majd következett a románok elleni nyögvenyelős 90 perc, amelynek végén a büntetőt hárító Gianluigi Buffon tartotta versenyben a squadra azzurát, amely az utolsó csoportmeccsen már mutatott valamit abból, miért lett világbajnoki aranyérmes 2006-ban. Igaz, a franciák ellen javarészt emberelőnyben futballozott.

Luca Toni betalál végre vagy továbbra is „arctalan

Luca Toni betalál végre vagy továbbra is „arctalan” lesz? (Getty)

A nagy tornákon ugyan rendre az olaszok kerekedtek felül, ám örökmérleget tekintve a spanyolok állnak jobban, tekintve, hogy az eddigi 25 közös meccsből kilencet ők nyertek meg (hétszer veszítettek), ráadásul márciusban barátságos meccsen 1-0-ra legyőzték a világbajnokot. Ám ahogy a mondás tartja, a lónak a derbi napján kell jól futnia – s tudják ezt mind a két oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik