Élet-Stílus

Véres összecsapások a horvát-török után

Bécs belvárosában egymásnak mentek a szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjét követően, amelyet drámai körülmények között veszítettek el déli szomszédaink. Mosztarban súlyos összecsapások voltak, Törökországban pedig a túlzott örömnek voltak sérültjei és egy áldozata.

Az osztrák főváros Ottakring negyedében a horvát vereség miatt csalódott horvát szurkolók a szomszédos utcán a csapatuk győzelmét ünneplő törökökre támadtak, és üvegekkel, kövekkel dobálták meg azoknak a lakásoknak az ablakait is, amelyekre török zászlót tűztek ki.

A rendőrök közbelépésre a szurkolók a rendvédelmi erők ellen fordultak, őket is megdobálták üvegekkel és más tárgyakkal. Az első hírek szerint a hatóság emberei hamar rendet tettek, és 11 randalírozót őrizetbe vettek.

Isztambuli utcakép (Getty)

Isztambuli utcakép (Getty)

Öten – köztük egy tízéves kislány – lőtt sebekkel került kórházba Isztambulban a mérkőzést követően. A város különböző pontjain voltak az ünnepi alkalmakkor szokásos lövöldözések, és ebben sérültek meg öten. Egyikük állapota sem életveszélyes. Gaziantep városában egy eltévedt golyó megölt egy férfit.

Mosztarban több tucat személyt, köztük rendőröket kellett kórházba szállítani azok után, hogy a boszniai horvát és muszlim csoportok összecsaptak a negyeddöntő után.

Noha a városban több mint ezer rendőr volt szolgálatban, így sem sikerült megakadályozni a rendbontást. A két tábor kövekkel és palackokkal dobálta meg egymást, autókat rongáltak meg, kirakatokat törtek be. A tömeg ellen könnygázt is bevetettek. Több tucat személyt kórházban ápolnak, négy rendőr súlyosan megsebesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik