Élet-Stílus

Beckenbauer: reszket tőlünk Európa

A játékosként és edzőként is világbajnok német legenda szerint Joachim Löw csapata bejut az Európa-bajnokság jövő vasárnapi fináléjába. A riválisok tartanak a németektől, akik a portugálok elleni mérkőzés után a torna legnagyobb favoritjai.

Az Európa-bajnokság előtt a német válogatottak tartották a spanyolok mellett a legnagyobb esélyesnek. A csoportkörben ehhez képest a németek nem azt nyújtották, amit vártak tőlük. A lengyeleket ugyan simán elintézték, de aztán kikaptak a horvátoktól, majd a házigazda osztrákok izzadtságszagú legyőzésével bebiztosították a helyüket a negyeddöntőben.

A nyolc között az addig brillírozó portugálok vártak a Nationelelfre, és Ballackék parádés játékkal győzték le a négy évvel ez előtti ezüstérmest. A találkozót követően a Császárnak becézett Franz Beckenbauer elmondta, hogy mostantól a németek a torna legnagyobb esélyesei.

Csúcsformában lévő Ballackkal nehéz lesz megállítani a németeket (MTI/EPA)

Csúcsformában lévő Ballackkal nehéz lesz megállítani a németeket (MTI/EPA)

„Egész Európa fél a németek nyerő mentalitásától. A csoportkör egyik legjobb csapatát vertük meg. Sokadszorra bizonyosodott be, hogy a jól rajtoló együttesek nem jutnak messzire az egyenes kieséses szakaszban” – mondta Beckenbauer, aki saját bevallása szerint évek óta nem látta olyan jól futballozni a német válogatottat, mint a portugálok ellen az első 60 percben.

A Nationalelf a négy között azzal a törökökkel csap össze szerda este, akik a németek is elverő horvátokat ejtették egy drámai mérkőzésen. Az esélyekről sokat elárul, hogy a William Hill fogadóirodánál csak kétszeres pénzt fizetnek a német győzelemért, míg Rüstüék sikere ötszörös nyereményt hozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik