Élet-Stílus

Újabb húzónevek a VOLT Fesztiválon

Manu Chao, Radio Bemba Sound System és a Cypress Hill is fellép az idei soproni VOLT Fesztiválon július elején.

Az elmúlt hetekben több hazai és nemzetközi fellépő részvételét jelentette be a 16. Soproni VOLT Fesztivált jegyző Sziget Szervezőiroda. Mára majdnem teljessé vált a VOLT kínálata, amelyben az idén 250 fellépő között naponta több világsztárral is találkozhat a közönség.

Újabb húzónevek a VOLT Fesztiválon 1

Sokáig kérdéses volt, hogy a tavalyi világsiker után 2008-ban ismét színpadra lép-e Manu Chao és csapata. A spanyol-baszk származású világsztár a jelek szerint nem tudott ellenállni a legnagyobb európai fesztiválok felkéréseinek. Így július 4-én, pénteken este mindenki felkészülhet egy hatalmas latin ska-punk ugrálásra.

A fesztivált szervező Sziget Kulturális Szervezőiroda közleménye szerint Manu Chaóval a legnagyobb aprólékossággal, minden részletre odafigyelve tárgyaltak, hosszú hetekig, míg megállapodásra jutottak. A sztár a technikai feltételek, a többi fellépő mellett az esemény szponzori körére is kíváncsi volt. A koncert keretében minden bizonnyal a klasszikusnak számító megaslágerek ugyanúgy megszólalnak majd, mint az aktuális toplistás Manu Chao-dalok.

A csütörtöki kínálat igazán eklektikusnak és minden igényt kielégítőnek ígérkezik, hiszen a Nagyszínpadon a brit drum and bass legenda, Roni Size Reprazent elnevezésű élő, nagyzenekaros produkcióját Goran Bregovic balkáni bulija követi. 11 órakor sokak örömére minden idők legsikeresebb latin hip-hop csapata, a kaliforniai Cypress Hill érkezik a hűség városába, amely túlélt évtizedeket, és a mai napig képes világszerte tízezreket megtáncoltatni, de legalábbis erős bólogatásra késztetni.

Július 2-5. között Manu Chao és a Cypress Hill mellett olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint az Offspring a Dreadzone, Tosca, Frank Popp, Shantel, Tiga , vagy éppen a Nouvelle Vague, de a tíz színpadon naponta számos hazai zenekar is fellép. Az idei évben négynapos színházfesztivál, több kiállítás, gyerekprogramok is várják a vendégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik