Élet-Stílus

Sammer a cseh kispadon?

A német Matthias Sammer is egyike annak a három jelöltnek, aki esélyes a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Német lapjelentések szerint az egykori Eb-, BL-győztes játékos nem valószínű, hogy elvállalja a feladatot.

Az eddig irányító Karel Brückner már az Európa-bajnokság előtt bejelentette, hogy a torna után távozik a posztjáról. A csehek már a csoportkörben elvéreztek, miután a továbbjutásról döntő ki-ki meccsen kétgólos előnyt adtak ki a kezükből, és 3-2-re alulmaradtak a törökökkel szemben.

Három jelölt

A német szövetség sportigazgatójaként tevékenykedő, játékosként Eb-aranyérmes Sammer mellett a legutóbb Dubajban edzősködő Ivan Hasek, valamint a Brücknert segítő Petr Rada lehet a befutó a cseh a lapok szerint.

Petr Rada csak vészmegoldás lenne, a cseh szövetség listájának az élén Matthias Sammer áll. A legnagyobb sikereit a Borussia Dortmund mezében arató egykori zseniális játékost néhány hete a Galatasaray is megkereste, de a török klubot kikosarazta a szakember.

Kapós lett az egykori aranylabdás (dpa)

Kapós lett az egykori aranylabdás (dpa)

Sammer játékosként a Dynamo Dresdennél kezdte a profi pályafutását, majd megfordult a VfB Stuttgartnál, az Internél és a Borussia Dortmunddal. Az utóbbi csapattal 1997-ben az esélyesebb Juventust legyőzve a döntőben megnyerte a Bajnokok Ligáját. A német válogatottban is rendszeresen szerepelt, és 1996-ban csúcsra ért az Eb-n.

Kitölti szerződéseit

Sammer 1998-ban vonult vissza egy súlyos térdsérülést követően. Edzői ténykedését a Dortmundnál kezdte, majd egy évig a Stuttgartban dolgozott. Egészen addig amíg Jürgen Klinsmann a válogatott mellé csábította. A 40 éves szakember éppen a hetekben hosszabbította meg a szerződését 2013-ig a német szövetséggel, ezért a német lapok kizártnak tartják, hogy elfogadná a csehek ajánlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik