Élet-Stílus

Nehézbombázóval támad a Balaton Sound

A korábban bejelentett fellépők, a Fatboy Slim és a Massive Attack után már biztosra vehető, hogy Zamárdi szabadstrandjára érkezik júliusban a B-52's is, amely a hetvenes évek vége óta a házibulik elmaradhatatlan kelléke.

A Heineken Balaton Sound fesztivál Nagyszínpad-programját újabb két nemzetközi produkció gazdagítja. Pár napja került boltokba a B-52’s új albuma. A világ minden bizonnyal legbulisabb csapata – olyan klasszikus slágerek előadója, mint a Loveshock – először lép fel Magyarországon. A Nagyszínpadon egyébként két hazai csapat lép csak fel, a Quimby és a Zagar. A közel 50 magyar zenekar és DJ a fesztivál többi helyszínét osztja meg egymás és a külföldi fellépők közt.

Nehézbombázóval támad a Balaton Sound 1

A B52’s mellett ugyancsak most derült ki, hogy az elektronikus zene egyik korszakalkotó figurája, Richie Hawtin a vízparti T-Mobile Terasz vendége lesz. Személyében a detroiti techno és a berlini minimalvonal legnevesebb népszerűsítőjét köszönthetjük Zamárdiban.

Ugyanezen a színpadon találkozhatunk az olasz Nicola Contéval, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol. Az osztrák producer-mágus, Urbs a G-Stone istállóból ezúttal a délutáni időszak aláfestő zenéit válogatja a strandolók számára.

A Samsung Mobile Dance Arena színpadán újabb világsztárok és kuriózumok részvétele vált biztossá. Itt lesz a „house-szamuráj“, Satoshi Tomiie a felkelő Nap országából és a világjáró skót elektropopsztár, Mylo.

A Heineken Balaton Sound felvállaltan stílusos eklektikáját mutatja, hogy a számos elektronika-központú produkció mellett a Los De Abajo, a pörgős mexikói rockzenekar a punk, a ska és a latin-folk határmezsgyéjéről szállít igazán vérforraló dallamokat, míg a két olasz úr koktélkölteménye, a Gabin ízléses soul-, funk- és jazzmuzsikák keverékét tárja elénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik