Élet-Stílus

Visszavonulnak a francia sztárok

Az Eb-búcsút követően Lilian Thuram, Claude Makelele és Willy Sagnol is jelezte, hogy nem kíván többet pályára lépni a francia labdarúgó-válogatottban. Elképzelhető, hogy a napokban több francia sztár is követi a példájukat.

A francia válogatott kapitánya, Raymond Domenech az Európa-bajnokság előtt még magabiztosan az arany megszerzéséről nyilatkozott, ám a csapata az utolsó, negyedik helyen végzett a csoportjában Hollandia, a világbajnok olaszok és Románia mögött.

Henryéknak az utolsó fordulóban volt még esélyük a nyolc közé jutásra, ehhez a 2006-os vébéfinálé újrajátszásán le kellett volna győzniük a Squadra Azzurát. A meccs 2-0-s olasz győzelemmel végződött, és a franciák egy rúgott góllal, és egy ponttal elbúcsúztak a kontinenstornától.

A leszerepelt válogatott több tagja is jelezte a kedd esti összecsapást követően, hogy a jövőben nem kíván a nemzeti tizenegyben szerepelni. “Nagyon fájó a kiesés. Annál is inkább, mert nekem ez volt az utolsó mérkőzésem a nemzeti együttesben” – mondta Thuram az Európa-bajnoki búcsút jelentő összecsapás után.

Henry egyelőre folytatni szeretné (MTI/EPA)

Henry egyelőre folytatni szeretné (MTI/EPA)

A 142 válogatottságával francia csúcstartó (világ- és Európa-bajnok) védő az olaszok ellen a kispadon ült, így a hollandokkal szembeni 4-1-es vereségből vette ki utoljára tevőlegesen a részét. – “Szeretnék még futballozni, de azt nem tudom, hogy kér-e majd belőlem valamelyik klub”. A 36 éves Thuram rossz idényt zárt az FC Barcelonában, többnyire a padon ült.

Makelele korábban már többször jelezte, hogy az Eb lesz az utolsó tornája a válogatottal, és az elhatározásán nem változtatott. “A döntéseim többségét százszázalékosan megalapozottan hoztam meg. Teljesen elhasználtam ezt a mezt, amely annyi örömöt hozott a számomra. Új generációnak kell jönnie” – fogalmazott Makelele, aki 71 alkalommal szerepelt a válogatottban. A 35 esztendős védekező középpályás még elmondta, nem sajnálja, hogy a korai kiesés miatt “idő előtt” búcsúzott.

A Bayernben futballozó Willy Sagnol sem szerepel többet a válogatottban, és francia lapjelentések szerint elképzelhető, hogy az elkövetkező napokban Patrick Vieira és Gregory Coupet is hasonló bejelentést tesz. Thierry Henry is foglalkozott a visszavonulás gondolatával, de mint elmondta, egyelőre még folytatni szeretné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik