Élet-Stílus

F1: visszatérne a világbajnok

1997 világbajnoka, Jacques Villenuve elismerte, hogy nagyon szeretne visszatérni a Forma-1-be.

1996-ban Jacques Villeneuve Lewis Hamiltonéhoz hasonló sikerrel robbant be a Forma-1-be, majd a következő évben meg is nyerte a világbajnokságot a Williamsszel. A kanadai pilóta karrierje ezután zuhanórepülésbe ment át, 1998-tól a Williams, a BAR Honda, a Renault, a Sauber és a BMW autóiban mindössze négy alkalommal tudott dogóra állni, amíg végül a BMW 2006-ban az idény utolsó harmadában le nem cserélte Robert Kubicára.

Villeneuve az elmúlt években megpróbálkozott a NASCAR-ral, komolyabb eredmény nélkül, felbukkant az amerikai sorozathoz nagyon hasonló ázsiai Speedcarban is, majd a múlt héten a Le Mans-i 24 órás versenyen is részt vett, ahol a Peugeot-val a 2. helyen végzett.

A szurkolók visszavárják (vezess.hu)

A szurkolók visszavárják (vezess.hu)

A 37 éves pilóta azonban egy friss interjúban elárulta, hogy szeretne visszatérni a Forma-1-be.

“Nyitott vagyok az ötletre, különösen a jövő évi szabályváltoztatások miatt. De hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy lehetséges-e. Én sosem adtam fel a reményt, hogy visszatérjek a Forma-1-be. Versenyeztem más sorozatokban, de csak azért, mert az F1-ben nem volt hely. Ha lehetőség adódna, nagyon szeretnék újra munkába állni” – mondta az olasz Autosprintnek a világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik