Élet-Stílus

Van Basten kilenc helyen változtat

Marco van Basten holland szövetségi kapitány hivatalosan is kijelölte a románok elleni kezdőcsapatát: eszerint a korábbiakhoz képest kilenc helyen módosul a pályára lépő holland csapat.

A C-csoport utolsó fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán a csoportleső hollandok a románokkal mérkőznek.

Ha esetleg vereséget szenvednek, az a románok továbblépését jelentheti – függetlenül a párhuzamosan zajló olasz-francia derbi végeredményétől..

Robben és Van Persie is kezd a románok ellen (MTI)

Robben és Van Persie is kezd a románok ellen (MTI)

A találkozó előtt nagy volt a találgatás, hisz pro és kontra is elhangzottak érvek a hollandok lépésével kapcsolatban: egyesek szerint Van Basten – nem vállalva be a rizikót, hogy a korábban letudott csoportellenfelek formába lendülve veszélyt jelentsenek – kiejti a 2006-os vb két döntősét, mások amellett foglaltak állást, hogy egy esetleges „kocogós meccs” akár a hollandokat is kibillentheti a jelenlegi kirobbanó ritmusból.

Az olaszok és a hollandok elleni kezdőcsapatból csak Boulahrouz és Engelaar kezd a románok ellen, a védelemben Stekelenburg váltja Van der Sart, középen Heitinga és Bouma állják majd a rohamokat, míg De Cler lesz a balhátvéd.

Elől a cserék ellenére ütős lesz a holland névsor, hisz Robben, Van Persie és Afellay segítik majd az egy szem előretolt éket, Huntelaart.

A holland csapat:
Stekelenburg – Boulahrouz, Bouma, Heitinga, De Cler – De Zeeuw, Engelaar – Van Persie, Afellay, Robben – Huntelaar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik