Élet-Stílus

Rehhagel marad a görögök kapitánya

Marad posztján Otto Rehhagel, a címvédőként már az Európa-bajnokság csoportkörében kiesett görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A görög válogatott címvédőként érkezett az osztrák-svájci Európa-bajnokságra, de üres kézzel – és meglehet, győzelem, valamint rúgott gól nélkül – távozik. Már a csoportkör második fordulójában megpecsételődött a sorsa, miután a svédektől (2-0) és az oroszoktól (1-0) is kikapott, ugyanakkor a kettőből kettőt nyerő spanyolok elleni zárás sem sok jóval kecsegtet. A „leégés” ellenére Otto Rehhagel marad a hellének kispadján.

„Könnyű lenne váltani, ugyanakkor ezt a csapatot a bizalom és a folyamatosság tartja össze. Otto szerződése a 2010-es világbajnokságig szól, addig biztosan együtt dolgozunk. Az a célunk, hogy ott legyünk a nagy tornákon, s ez az ugye az Európa-bajnokságon is megvalósult” – jelentette ki Vasszilisz Gagacisz, a Görög Labdarúgó-szövetség elnöke.

Dolgozhat tovább (Getty(

Dolgozhat tovább (Getty)

Az athéni lapok ugyancsak kiálltak a válogatottat négy éve Európa csúcsára juttató német szakvezető mellett.
„Vége az Európa-bajnokságnak, tovább Rehhagellel” – hangoztatta az Elefterotipia, míg az Apogevmatini úgy fogalmazott: „Viszlát Eb, jó reggelt világbajnokság”.

Marasztalják az osztrák kapitányt

Az Európa-bajnokságot mindössze egy ponttal záró osztrák gárda kampányol a szakvezető mellett. „Nagyon szeretnénk, ha maradna. Az egész válogatott mögötte áll, ahogy az elmúlt két évben. Összenőttünk, igazi csapattá váltunk a keze alatt” – nyomatékosította Andreas Ivanschitz, az együttes kapitánya. A 2006 januárjában munkába állt Hickersberger – akinek a kontraktusa egyébként decemberig szól – három-négy nap múlva nyilatkozik a folytatásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik