Élet-Stílus

Mégis játszhat a Porto a BL-ben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága helyt adva a fellebbezésnek engedélyezte az FC Portónak, hogy részt vegyen a Bajnokok Ligája 2008/09-es idényében.

A testület két hete zárta ki a csapatot a legrangosabb európai kupasorozatból, de kedden visszavonta a döntését. „Portugáliában még nem zárultak le a vizsgálok az egyesület ellen” – indokolta közleményében döntését az UEFA. Ha a későbbiekben bebizonyosodik, hogy a klub játékvezetőket vesztegetett meg a 2003/2004-es szezonban, akkor jövőre nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

A portugál szövetség a múlt hónapban büntette meg az FC Portót az „Aranysípként” ismert ügyben. A fegyelmi bizottság hat pontot levont a klubtól, és két évre eltiltotta Jorge Pinto da Costát. Az elnök fellebbezett a döntés ellen, amit az egyesület viszont elfogadott.

A vizsgált időszakban Mourinho ült a kispadon (MTI/EPA)

A vizsgált időszakban Mourinho ült a kispadon (MTI/EPA)

A portugál szövetség büntetése után lépett az UEFA, és eltiltotta a BL-től a csapatot. A szövetség szabályzata szerint ugyanis olyan egyesület, amely manipulációval került összefüggésbe, nem indulhat a legrangosabb kontinentális sorozatban.

Az UEFA illetékes bizottsága a múlt héten visszautalta az ügyet a fegyelmi testülethez, amelynek a döntését kedden jelentették be. A hivatalos közlemény szerint nem zárulnak le a meghallgatások Portugáliában augusztus elsejéig, amikor a BL-selejtezők harmadik körében kisorsolják a párosításokat. Folytatása biztos lesz az ügynek…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik