Élet-Stílus

Élő: Franciaország-Olaszország

Kedden este a „halálcsoportban" eldől, hogy melyik szupercsapatnak - a vb-címvédő olasz, avagy a vb-ezüstérmes francia válogatottnak, netán egyszerre mindkettőnek - kell szembesülnie a „halálos ítélettel", vagyis azzal, hogy kiesett.

A két favorit csak egy-egy pontot szerzett eddig, így az egyiknek biztos búcsúznia kell, mi több: a másik mérkőzés – a hat pontjukkal már mindenképpen csoportelső és már a nyolc között levő hollandok, illetve a két ikszükkel kétpontos románok meccsének – függvényében még az is lehet, hogy mindkét sztárgárda elköszön az idei kontinentális csúcstalálkozótól.

Ki bukik ma: Domenech vagy Donadoni? (Gety)

Ki bukik ma: Domenech vagy Donadoni? (Gety)

A két csapat közös múltja 33 mérkőzést foglal magába. Az örökmérleget illetrően olaszok állnak jobban: ők 16 győzelmet számolnak, míg a franciák csupán hétszer nyertek. Ugyanakkor Itália az elmúlt három évtizedben rendre alulmaradt, vagy legfeljebb döntetlenre futotta erejéből a riválissal szemben, az egyetlen nagy kivétel a 2006-os vb-döntő. Az Eb-selejtezők során is összecsapott a két gárda: Párizsban 3-1-es francia siker született, míg Milánóban egyetlen gól sem esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik