Élet-Stílus

Szerződés szavatolja a Sziget fesztivál megrendezését

admin
admin

2008. 06. 16. 12:26

Érvényes szerződése van a Sziget Kft.-nek az idei évre és a következő két évre is a Sziget-fesztivál megrendezésére, ezen a helyzeten pedig csak bírósági perben lehet változtatni - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke hétfői tájékoztatóján.

Ughy Attila elképesztő, megdöbbentő dolognak tartja azt, hogy a főpolgármester több mint egy hónappal azután jelezte kifogásait a kft. ingyenes közterület-használati engedélyével kapcsolatban, hogy a bizottság a főpolgármester kabinetirodájának javaslatára, Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek együttes előterjesztésében egyhangú határozatban hozzájárult ahhoz, hogy a kft. újabb három évben megrendezheti a Sziget-fesztivált.

Elhárítják a felelősséget

A fideszes politikus szerint ha a főpolgármesternek az lett volna a szándéka, hogy a kft. ez évtől már ne kapjon ingyenes közterület-használatot, akkor a hivatala és a helyettesei benyújthattak volna egy ilyen javaslatot is a testület elé. A 11 fős bizottság három ellenzéki tagjának nincs érdemi lehetősége arra, hogy befolyásolja a döntéseket, a városvezetés bármilyen javaslata átmegy – jegyezte meg.

Ughy Attila úgy vélte, hogy a főpolgármester a szakbizottságra kívánja hárítani a felelősséget azért, hogy a hivatala és a helyettesei egy ilyen, a kft. számára idén is jelentős anyagi kedvezményt jelentő javaslatot fogadtattak el a testülettel.

Nem tudják, lesz-e fesztivál

A hatályos fővárosi rendelet alapján a kft.-nek 2,6 milliárd forint közterület-használati díjat kellene fizetnie idén, ha nem ingyenes használatra kapná a 620 ezer négyzetméternyi területet.

Az elnök közölte, hogy a bizottság szerdán tárgyal a főpolgármester leveléről, amelyben felfüggesztette a testület ingyenes közterület-használatról szóló határozatának végrehajtását. Érdekességként említette, hogy a főpolgármester által megjelölt határozat száma egy másik kérelemre vonatkozik.

Hozzátette, hogy a főpolgármester írásban megfogalmazott szándékát figyelembe véve a bizottság MSZP-SZDSZ-többsége vagy visszavonja a korábbi döntést, vagy nem. Ez utóbbi esetben a Fővárosi Közgyűlés mondja majd ki a végső szót ez ügyben, de ettől még a kft.-vel kötött ingyenes közterület-használati szerződés érvényben marad – fűzte hozzá. Kérdésre Ughy Attila elmondta, hogy nem tud arra válaszolni, lesz-e idén is Sziget-fesztivál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.