Élet-Stílus

Fejeknek kell gurulniuk Franciaországban

Franciaországban forradalmi a hangulat, annak ellenére, hogy a csapatnak elvben még van esélye a továbbjutásra. A korábbi világbajnok és Eb-győztes Emmanuel Petit szerint Raymond Domenech kapitánynak távoznia kell a kispadról.

Az Arsenalban és a Barcelonában is megfordult korábbi csillag elégedetlen a franciák Eb-szereplésével (0-0 a románok, illetve 1-4 a hollandok ellen), és a gyengélkedésért elsősorban Raymond Domenech szövetségi kapitányt teszi felelősé.

„Franciaországban vagyunk, ezért aztán fogalmazhatok úgy, hogy fejeknek kell gurulniuk…” – vont párhuzamot a nyaktiló általi kivégzés – amit a helyiek egykor Petite-Louison-nek neveztek – és a szakvezető menesztés között a korábbi
sikeres labdarúgó, aki úgy véli: történjen bármi az utolsó csoportmeccsen, nem lehet kérdéses Domenech jövője.
Az ítélet: a kapitánynak mennie kell! „Hibákat hibákra halmoz, néhány döntése érthetetlen a számomra” – szólt az indoklás.

Emmanuel Petit  Deschamps mellett korteskedik (uefa.com)

Emmanuel Petit Deschamps mellett korteskedik (uefa.com)

Petit-nek jelöltje is van a kapitányi posztra – Didier Deschamps.
„Úgy érzem, Deschamps ül majd le a válogatott kispadjára – és a megérzéseim ritkán csalnak. Egyértelműen ő a megfelelő ember a posztra, és rajta kívül nincs is más, aki szóba jöhet. Ráadásul neki a szurkolókkal és a médiával is jó a viszonya, így az ő kinevezése afféle tűzoltás is lehet, amennyiben a csapat szégyenszemre elbúcsúzik a csoportkör végén” – így Petit, aki 1998-ban vb-t, 2000-ben Eb-t nyert Deschamps-pal együtt.

Az edzőként is sikeres, az AS Monacót a BL-döntőbe, a Juventust az olasz élvonalba vezető egykori klasszis egyelőre nem reagált volt csapattársa szavaira. Ugyanakkor az tény, hogy a világbajnoki ezüstérmes Domenechnek még két évig, 2010-ig élő szerződése van szövetségi kapitányként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik