Élet-Stílus

Mindenkit elvert a kis Piquet

A barcelonai tesztsorozat utolsó napján a renault-s Nelsinho Piquet volt a leggyorsabb - F1-es pályafutása alatt még nem volt ilyen.

Szombaton lezárult Barcelonában a Forma-1-es csapatok háromnapos tesztje, zárásként Nelsinho Piquet került az élre – ideje jó egy másodperccel volt jobb a ferraris Luca Badoer pénteken elért addigi legjobbjánál.

A kis brazilt a Renault a javulás reményében dolgoztatta keményen a héten, és most végre mutatott is valamit. Természetesen a nap legtöbb körét újra ő teljesítette, a csapatnál valószínűleg nagyon bíznak benne, hogy a versenyeken is meg tudja majd előzni azokat, akiket a teszten sikerült.

Versenyeken is bizonyítania kell (vezess.hu)

Versenyeken is bizonyítania kell (vezess.hu)

Piquet mögött két veterán tesztpilóta, a mclarenes Pedro de la Rosa, és az első két napon legjobban teljesítő Badoer végzett.

“Összességében jó teszt volt. Fennakadások, műszaki problémák nélkül tudtunk dolgozni végig. Izgalmas eredményeket hozott néhány fejlesztés, amik lehet, hogy nagyon hasznosnak bizonyulnak majd a következő versenyeken. A motor megbízhatósága terén is minden a legnagyobb rendben volt” – mondta a ferraris olasz.

A Red Bullnál Mark Webber vette át a stafétabotot David Coulthardtól, ő a negyedik lett, az ötödik idővel Timo Glock követte.

Semmi komolyabb incidens nem zavarta a tesztet – bár esőt jósoltak, szerencsére épp csak egy kis zápor érte el a pályát késő délelőtt. A williamses Nico Hülkenberg, Webber és Sebastian Vettel is kiszaladt egyszer-egyszer a pályáról, de nem hibáztak nagyot. De la Rosa és Badoer autói egy-egy alkalommal a pályán álltak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik