Élet-Stílus

Hirvonen győzött Törökországban

Átvette a vezetést a világbajnoki összetettben a Ford finn pilótája, miután a Török-rali utolsó napján megőrizte az előnyét Jari-Matti Latvala és a címvédő Sebastien Loebbel szemben.

Az első napot a négyszeres világbajnok Loeb zárta az első helyen, ami azt jelentette, hogy másnap is ő rajtolt elsőként. A francia szombaton komoly hátrányt szedett össze, miután ő tisztította meg az utat az utána érkező fordosoknak. Vasárnap Loeb némileg faragott a több mint fél perces hátrányából, de végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A győzelmet a végig magabiztosan, és nagyobb hiba nélkül vezető Mikko Hirvonen szerezte meg, aki ezzel visszavette a vezetést összetettben. „Fantasztikus verseny volt, hihetetlen szoros lett a vége. Az első gumijaim teljesen tönkre mentek, az utolsó kilométereken ráadásul defektet is kaptam. Csak a célban derült ki, hogy az előnyömből még így is maradt” – nyilatkozta a finn pilóta, aki pályafutása hatodik futamgyőzelmét aratta.

Hirvonen birkózott meg a legjobban a nehéz tereppel (MTI/EPA)

Hirvonen birkózott meg a legjobban a nehéz tereppel (MTI/EPA)

A második helyen fordos csapattársa, a fiatal Jari-Matti Latvala végzett, aki végül 7,9 másodperccel volt lassabb mint honfitársa. A dobogó legalsó fokára Loeb állhatott, a világbajnok 25,7-et kapott Hirvonentől. „Jól kezdődött a verseny, de mint mindenkinek, nekem is szétmentek a gumijaim. A végén nem akartam megkockáztatni, hogy egy defekt miatt még a harmadik helyről is lecsússzak” – értékelt a futam után a francia.

Összetettben Loebnek nyolc verseny után hárompontos a lemaradása Hirvonennel szemben. A harmadik helyre Latvala jött fel, de nagyon úgy tűnik, hogy ő nem fog már beleszólni a világbajnokság alakulásába.

Török-rali, végeredmény:
1. Mikko Hirvonen, Jarno Lehtinen (finn, Ford Focus) 4:42:07.1 ó
2. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Focus WRC) 7.9 mp hátrány
3. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 25.7 mp h.

A vb állása (15-ből 8 futam után):
1. Hirvonen 59 pont
2. Loeb 56
3. Latvala 34

Ajánlott videó

Olvasói sztorik