Élet-Stílus

Élő: Svájc-Portugália

Különösebb tétje már nincsen az A csoportban a Svájc-Portugália mérkőzésnek. A társházigazdák a szép búcsúra hajtanak a tartalékos portugálokkal szemben - és erőfeszítéseiket a 71. percben siker koronázta: Yakin helyezett a kapuba.

Minekután Portugália két győzelemmel már a záró kör előtt bebiztosította a továbbjutását és a csoportgyőzelmét, Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány a Svájc elleni fellépésen a tartaléksorát vezényli a pályára.

Nem árt pihentetni a sztárokat, véli a brazil szakvezető, különösen tekintettel arra, hogy a június 19-én esedékes negyeddöntőben várhatóan – legalábbis a jelenlegi állás és a papírforma szerint – egy igencsak erősnek ígérkező ellenfél, jelesül Németország vár az együttesére.

Az eddigi menetelésben fontos szerepet játszó Cristiano Ronaldót, Deco, Nuno Gomes, Paulo Ferreira és Simao Sabrosa egészen biztosan pihenőt kap, míg többek között Nani, Ricardo Quaresma és Fernando Meira is bekerül a kezdőcsapatba.

Scolari pihenteti a sztárokat (MTI/EPA)

Scolari pihenteti a sztárokat (MTI/EPA)

A portugálokkal ellentétben a csehek és a törökök ellen is alulmaradt Svájc búcsúfellépésére, egyúttal – még mindig – az első Eb-győzelmére készül. „Miért ne szerezhetnék ezt meg a már továbbjutott Portugália ellen?” – tette fel a kérdést Köbi Kuhn szövetségi kapitány, aki szintén búcsúzik, hiszen helyette a jövőben Ottmar Hitzfeld forgatja majd a karmesteri pálcát.

„Vasárnap valamennyi játékosom bizonyítani szeretne, és a közönség is megérdemli tőlünk a jó eredményt” – tette hozzá a tréner, akinek a csatársor összeállítása komoly fejtörést okoz, lévén, hogy a csoportkör végére elfogytak a támadói. Alex Freire, Marco Strellerre biztosan nem számíthat, és vélhetően a bokáját fájlaló Eren Derdiyok sem jön rendbe a meccsig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik