Élet-Stílus

Bocsánatot kért az olaszoktól a bíró (videó)

A norvég Tom Henning Övrebo elismerte, hogy hibázott, amikor érvénytelenítette Luca Toni fejesgólját a románok elleni második csoportmeccsen. Az UEFA ennek ellenére kitart amellett, hogy a sípmester jogosan nem adta meg les miatt az olasz csatár találatát.

A pénteki összecsapáson, 0-0-s állásnál az olasz támadó – a visszajátszások alapján – teljesen szabályos gólt szerzett, mivel az egyik román védő bennragadt. Ez elkerülhette a játékvezető figyelmét, aki a heves tiltakozások ellenére érvénytelenítette a találatot.

Az olaszok természetesen a mérkőzést követően rendkívülien dühödten kommentálták a bíró ténykedését, és kérték az UEFA-t – részben Nistelrooy gólja miatt is – hogy egyértelműsítse a lesszabályt. “Azt szeretnénk, mondja ki az európai szövetség, hogy a bíró hibázott, és kérjenek bocsánatot” – közölte Giancarlo Abete.

Panucci jó messzire küldené a bírót (MTI/EPA)

Panucci jó messzire küldené a bírót (MTI/EPA)

Az olasz szövetség elnöke erre hiába vár, ugyanis az UEFA tisztségviselői már jelezték, hogy egyetértenek a pályán született döntéssel. Övrebo ugyanakkor nem sokkal a meccs után elismerte a hibáját. “Nincs min vitatkozni. Hibáztam Toni góljánál, és ezt a jelentésembe is beleírtam” – mondta a játékvezető.

A románok elleni összecsapás végül 1-1-re végződött, így a világbajnok olaszok nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A Squadra Azzura úgy ütközhet meg a csoport zárómeccsén a franciákkal, hogy sorsa a hollandok és a románok kezében van. Ha ez eddig jobbára bekkelő románok legyőzik Nistelrooyékat, behozhatatlan előnyre tesznek szert, és kiejtik a két évvel ez előtti vébé finalistáit.

Nézze meg, és döntsön! Lesen volt Toni?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik