Élet-Stílus

A McLaren elhagyná az F1-et

Az FIA elnökének, Max Mosley-nak a poszton maradása után állítólag Bernie Ecclestone egy esetleges rivális versenyszéria létrehozásán dolgozik. A McLarennél nem zárják ki, hogy ha úgy alakul, ott folytassák a versenyzést.

Az FIA szexbotrányba keveredett elnökét, Max Mosley-t a múlt héten a szervezet rendkívüli közgyűlése megerősítette posztján, ennek ellenére pozíciója a Forma-1-ben nagyon megrendült.

Ezt a helyzetet igyekeznek kihasználni a csapatok úgy, hogy Bernie Ecclestone vezetésével tető alá hoznának egy új Concorde Agreementet – a csapatok és az F1 kereskedelmi jogait birtokló fél közti megállapodás pénzügyi kérdésekről és néhány szabályról -, amely kisebb hatalmat adna az FIA-nak a sportág felett.

Ha Mosley nem lesz hajlandó ezt elfogadni, mindent elveszíthet, az istállók ugyanis hajlanak arra, hogy egy új versenysorozatot indítsanak. A Forma-1 egyik legpatinásabb és legsikeresebb csapata, a McLaren sem zárkózik el a szakítástól.

Mennének Ecclestone-nal (vezess.hu)

Mennének Ecclestone-nal (vezess.hu)

“Ha a Forma-1 és a csapat érdekeit szolgáló kezdeményezés kerül terítékre, akkor támogatni fogom. Ez nem jelenti azt, hogy már bármi mellett döntöttünk volna. Stabilitásra vágyunk, és arra, hogy a Forma-1-ben a helyes értékek érvényesüljenek, bármilyen módon is érjük el ezt, én azt fogom támogatni” – mondta a McLaren főnöke, Ron Dennis a csapat wokingi központjában rendezett motorsport-konferencián.

A McLarennek bőven lenne oka elszakadni az FIA-tól, miután szerintük a szervezet, és főképp Max Mosley tavaly igazságtalanul büntette őket 100 millió dollárra a kémügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik