Élet-Stílus

Ronaldo már az Eb-győzelemről beszél

Cristiano Ronaldo szerint a portugál labdarúgó-válogatott megnyerheti az Eb-t, amennyiben a folytatásban is úgy játszik, mint szerdán a csehek ellen.

A portugálok nagyszerűen kezdték az Európa-bajnokságot. A mérlegük kettőből kettő. A törököket úgy verték 2-0-ra, hogy közben három kapufát is jegyeztek, és a cseheket is jó játékkal győzték le 3-1-re. Ez utóbbi győzelemben főszerepet játszott az Aranylabda-várományos Cristiano Ronaldo, aki 1-1-es állásnál 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, majd a lefújás előtt gólpasszal „kínálta” meg az akciót befejező Ricardo Quaresmát.

„Nagyon jól játszottunk, de a csehekre sem lehetett panasz, az első félidőben ők is kiválóan futballoztak, rettenetesen nehéz volt feltörni a védelmüket. Ami a gólomat és a gólpasszomat illeti, nos, nagyon örülök, hogy győzelemhez segíthettem a csapattársaimat” – magyarázta a Manchester United ásza.

2004-ből Eb-ezüstérme már van (MTI/EPA)

2004-ből Eb-ezüstérme már van (MTI/EPA)

„Az első számú célunk a csoportból való továbbjutás kiharcolása volt. Szerencsére ez máris összejött. A törökök és most a csehek ellen is nagyon jól ment nekünk a futball, és ha így folytatjuk, igenis befuthatunk. Tudjuk, mit kell tennünk, hogy sikeresek lehessünk, és szerintem hatalmas esélyünk van a végső győzelemre. De persze tiszteljük az ellenfeleinket, hiszen ők is nyerni jöttek ide” – tette hozzá a 23 éves támadó.

Ronaldo Luis Felipe Scolari váltása kapcsán (a szövetségi kapitány az Eb után a Chelsea menedzsere lesz) is elmondta a véleményét. „Gondolnia kell a jövőjére. Ha jobb körülmények várják őt és családját Londonban, tiszteletben kell tartanunk az elhatározását. Egyébként meg ilyen a futball” – jelentette ki.

Tudósító

Kint jár az Európa-bajnokság helyszínein? Van egy fotója, videója, tudósítása? Töltse fel az FN-tudósítóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik