Élet-Stílus

Ismerkedjen meg az Eb-labdával!

Hosszú évek óta az adidas szállítja a hivatalos labdákat a foci-Európa-, illetve -világbajnokságokra. Az idei osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornára is egy új fejlesztésű játékszerrel készült a német sportszergyártó.

Az adidas 1963-ban kezdett el a focilabdák gyártásával foglalkozni, és mostanra piacvezető ebben a szegmensben. 1970 óta a cég biztosítja a hivatalos meccslabdát valamennyi fontosabb UEFA és FIFA versenysorozathoz, és 2008-tól az Afrikai Szövetség (Confédération Africaine de Football, CAF) nagy eseményein is az adidas termékeivel futballoznak a kontinens legjobbjai.

Az idei Európa-bajnokságra az EUROPASS névre keresztelt labdával készült az adidas. A 2006-os németországi világbajnokságon is használt Teamgeisthoz hasonlóan az EUROPASS is 14 panelből készül forradalmi hőkötéses technológiával.

Focilabda evolúció (Galéria - Fotó: adidas)

Focilabda-evolúció (Galéria – Fotó: adidas)

Az új felületstruktúrának köszönhetően a játékosok bármilyen időjárási körülmények között tökéletesen kontrollálhatják és irányíthatják a labdát.

Az adidas „EUROPASS” egyesíti a hagyományokat a modern elemekkel. Fehér alapon fekete pöttyei felidézik az elmúlt évtizedek klasszikus labdáit, ugyanakkor a pöttyöket körülvevő ezüst és piros innovatív, modern grafikai elemek jól illenek a két házigazda ország színeihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik