Élet-Stílus

Alonso már feladná

Fernando Alonso a következő két verseny eredménye alapján megfontolná, hogy érdemes-e a 2008-as idényre több energiát fordítania a csapatnak, vagy a Renault már az idény felétől a következő évre készüljön.

Fernando Alonso szerint nem biztos, hogy a Renault-nak a 2008-as fejlesztésekkel kellene foglalkoznia, amikor energiáikat fordíthatnák a következő évre is. Ha a következő két futamon nem látszik majd, hogy van miért küzdeni, le is lehet írni az idei szezont.

A csapat a Francia és a Brit Nagydíjra új aerodinamikai csomaggal és motor- és sebességváltó-módosításokkal készül, lehet, hogy ezek lesznek az utolsó komoly fejlesztések idén.

„Kétségtelenül nehéz döntés, de előbb-utóbb meg kell hozni. Tudom, hogy nehéz, de határozott véleményem van a dologról: Silverstone után el kell gondolkodnunk. Oda és Magny Cours-ra van még néhány fejlesztésünk” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

Nem túl optimista a spanyol világbajnok (vezess.hu)

Nem túl optimista a spanyol világbajnok (vezess.hu)

„Majd meglátjuk, hogy ezek mennyit javítanak az autón, talán azok a pályák jól fekszenek majd, és akkor folytathatjuk a fejlesztéseket, de ha nem jönnek be, akkor ennek az évnek már lőttek, és akkor a következő idényre kell koncentrálnunk.”

Alonso tulajdonképpen osztja a csapat technikai vezetője, Pat Smyonds véleményét, aki szerint ezt a dilemmát hamarosan el kell dönteni. A hasonló cipőben járó Hondánál már meg is hozták ezt a döntést, 2008-at feláldozzák a nagy változásokat – új aerodinamikai szabályok, slickgumik és a hibrid KERS-rendszer – hozó jövő évi fejlesztések érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik