Élet-Stílus

Továbbra is Cortina irányít

Pat Cortina maradt a szapporói divízió I-es vb-t megnyerő, és ezzel a világ élvonalába feljutott magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A hazai szövetség elnökségének döntése értelmében a kanadai sikeredző segítői ugyanazok, akik eddig voltak: Énekes Lajos és Diego Scandella. A trió megbízatása a következő idényre szól.

Cortinával a csapat történetének egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és így hetven esztendő után ismét a világelitben szerepelhet.

A gárda novemberben, illetve sikeres szereplés esetén februárban olimpiai selejtezőt vív, aztán következhet 2009. április 24-től a svájci A csoportos világbajnokság, amelyen a magyarok – sorrendben – Szlovákiával, Kanadával és Fehéroroszországgal találkoznak a csoportkörben.

Pat Cortina marad a csapat élén (MTI)

Pat Cortina marad a csapat élén (MTI)

Az elnökségben döntöttek a többi válogatott edzőiről is. Az U20-as együttest Pék György és Dobos Tamás, az U18-ast Ancsin László és Marton Tibor, az U16-ost Mayer Péter és Fekti István, a női csapatot pedig Kis András és Kiss Gábor vezeti.

Névszponzor kell a közös bajnoksághoz

A szövetség vezető testülete még nem tudott határozni a magyar bajnokság 2008/09-es idényének lebonyolításáról. Az MJSZ vezérkara tárgyalásokat folytat egy magyar-román közös liga beindításáról, ugyanakkor ehhez névszponzor kell.

Amennyiben tíz napon belül sikerül támogatót találni, beindul a közös pontvadászat, amelynek keretében rendeznék meg a magyar bajnoki alapszakaszt. Ha nem, akkor nyolc klub részvételével rendezik az ob I-et. Ebben az esetben az Alba Volán fiatal csapata, a Dunaújváros, az Újpest, az FTC, a Budapest Stars, a Miskolc, a HC Csíkszereda és az SC Csíkszereda szerepel a bajnokságban, míg a fehérváriak
erősebb alakulata – amely az osztrák ligában is érdekelt – az
ob elődöntőjében csatlakozik majd a magyar mezőnyhöz.

Hasek befejezte

Visszavonult Dominik Hasek, a csehek világklasszis jégkorongkapusa. A 43 éves játékost hatszor választották az észak-amerikai profiliga (NHL) legjobb kapusának, kétszer volt a legértékesebb játékos. A Detroittal 2002-ben és idén lett bajnok, a cseh válogatottal pedig az 1998-as naganói olimpián diadalmaskodott. A kiváló játékos döntése bejelentése alkalmával kijelentette, nem sajnálja,
hogy befejezi pályafutását és visszatér Európába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik