Élet-Stílus

Élő: Svédország-Görögország

Utolsóként a D csoport csapatai mutatkoznak be az Európa-bajnokságon. A négy évvel ezelőtti győztes görögök a svédekkel csapnak össze az esti meccsen. Ibrahimovicék vajon képesek feltörni a görög reteszt?

Görögország, ha nem is a címvédés szándékával lép pályára
az osztrák-svájci kontinensviadalon, azt azért igyekszik bebizonyítani, hogy a 2004-es győzelme nem a véletlen műve volt. A Svédország ellen kezdő helléneknél első lépésként a legjobb nyolc közé jutás a cél, és Otto Rehhagel szövetségi kapitány úgy látja, hogy kipróbált 4-4-2-es hadrend üdvözítő lehet, ha három csatárt – Angelosz Hariszteaszt, Fanisz Gekaszt, valamint Jannis Amanatidiszt – is a kezdőbe állít.

A támadójátékra aligha lehet panasz, hiszen a selejtezők során a görögök 12 meccsen 25 gólt szereztek. A javulás szembetűnő, minekután a 2004-es Eb-re vezető úton mindössze nyolcszor voltak eredményesek. S ha már a góllövésnél tartunk…

Ibrahimovicon sok múlhat (MTI/EPA)

Ibrahimovicon sok múlhat (MTI/EPA)

„Szeretnék betalálni, de persze az a legfontosabb, hogy megnyerjük az első találkozónkat” – nyilatkozta a legutóbbi kontinenstorna döntőjét eldöntő Hariszteasz. A 28 éves labdarúgó úgy gondolja, két hasonló stílusú csapat találkozik majd Salzburgban. „A svédek is erősek gyorsak, emellett taktikailag nagyon érettek. Amelyik együttes valamivel meg tudja lepi a másikat, győzni fog” – prognosztizálta a támadó.

Lars Lagerbäck, az északiak szövetségi kapitánya is jósolt, szerinte nem lesz sok gól a mérkőzésen. Egyébként az 59 esztendős szakvezető is meglehetősen sok hasonlóságot vél felfedezni a svéd és a görög együttesben – kiemelte, hogy mind a két válogatott szervezett és fegyelmezett futballt játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik