Élet-Stílus

Élő: Spanyolország-Oroszország

Utolsóként a D csoport csapatai mutatkoznak be az Európa-bajnokságon. Délután a titkos favorit oroszok a nem titkoltan az aranyéremre hajtó spanyoloknak adnak randevút. Torresék képesek legyőzni az őket nagy tornákon sújtó átkot? Kövesse az FN-en a mérkőzést!

Oroszország dolgát nagyban megnehezíti, hogy Pavel Pogrebnyak sérülése miatt eleve nem lehet ott az Eb-n, ugyanakkor a szintén alapembernek számító Andrej Arsavin sem léphet pályára a nyitányon eltiltása miatt.

„Hibát követnék el, ha azon sopánkodnék, hogy ők nem játszhatnak. Nem kezdek el sírni, merthogy bízom a többiekben, azokban a játékosokban, akik kifutnak a pályára. Egy jó orosz együttest akarok látni” – nyilatkozta Guus Hiddink szövetségi kapitány, aki a Zenittel UEFA-kupát nyert klasszisai hiányában elsősorban Roman Pavlucsenkótól várhatja a gólokat.

Aragónes eligazít (MTI/EPA)

Aragónes eligazít (MTI/EPA)

A 26 esztendős csatár kiválóan teljesít a válogatottban: az angolok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn az ő két góljával nyertek az oroszok, s a Szerbia, valamint a Livánia elleni felkészülési találkozókon szintén eredményes volt.

A spanyol válogatottnak különben sincs mitől tartania, hiszen kiváló formában van – 16 meccses veretlenségi sorozatot épített, miközben barátságos találkozón a világbajnok olaszokat és vb-ezüstérmes franciákat is legyőzte. Egyébként ahogy az ellenfélnél, a spanyoloknál is fejtörést okozhat a várhatóan kétfős csatársor összeállítása. Ha hinni lehet a híreknek, Luis Aragones szövetségi kapitány Fernando Torrest és David Villát jelöli a kezdőcsapatba, Dani Güiza pedig a padon kezd majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik