Élet-Stílus

Ferdinand szerint marad Ronaldo

Az angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Manchester United védője szerint a következő szezonban is a Vörös Ördögöknél játszik Cristiano Ronaldo. Rio Ferdinand marasztalja a portugál sztárt, de tisztában van azzal, hogy Sir Alex Ferguson dönt a kérdésben.

Az ifjú portugál klasszis, akit pillanatnyilag a világ legjobb futballistájaként emlegetnek, a hétvégén úgy nyilatkozott, hogy az Eb után határoz a jövőjéről, egyelőre maga sem tudja, mi lesz a sorsa, marad, avagy távozik angol csapatától. A MU sztárját mesés ajánlattal (heti 300 ezer font) környékezte meg a Real Madrid, az angolok ugyanakkor mindenképpen meg akarják tartani a 23 éves játékost.

Rio Ferdinand mindenesetre reméli, hogy marad a portugál csapattárs, és jövőre a MU színeiben ismétli meg az idei produkcióját. „Nem tartok attól, hogy nyáron eligazolna, a Manchester United nem arról ismert, hogy eladja a legjobb játékosait. Láttam néhány napja Fergusonnal egy interjút, és nekem úgy tűnt, hogy Ronnie-t nem akarja eladni.”

Nagyot kaszálhat Madridban (MTI/EPA)

Nagyot kaszálhat Madridban (MTI/EPA)

„Sokkal erősebb a csapatunk, ha ő is a pályán van, de nem én hozom meg a döntéseket a klubnál. Bízom abban, hogy jövőre is velünk marad. Amúgy meg miért is akarna elmenni? Minden futballista célja, hogy trófeákat nyerjen a csapatával. Erre minden esélye megvan a MU-nál, hiszen idén mind a két fontos kiírásban diadalmaskodtunk” – fejezte be mondandóját az Eb-ről lemaradó angol válogatott védője, aki jelenleg Nigériában jótékonykodik. Azt persze hozzátette, hogy bármilyen döntést hoz Ferguson, a játékosok kiállnak mellette.

Ronaldo szándékai egyelőre nem ismertek, ugyanakkor egy angol bulvárlap szerint Madridba húzza a szíve a középpályást. A Daily Starnak a portugál sztár állítólag azt nyilatkozta, hogy szívesen játszana a Real Madridban. „Persze csak akkor, ha a spanyolok valóban kifizetik nekem ezt az összeget, és megállapodnak a Manchester Uniteddel. De ez nem rajtam múlik” – nyilatkozta Ronaldo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik