Élet-Stílus

Élő: Hollandia-Olaszország

A csoportkör első fordulójának legnagyobb rangadóját játsszák hétfő este Bernben. A világbajnok olaszok Cannavaro nélkül a sérülésektől sújtott hollandokkal csapnak össze.

Bernben a világbajnok Olaszország is a bemutatkozásra készül, s bár sokáig úgy tűnt, hogy „kísérleti” védelemmel áll ki majd Hollandia ellen, Cannavaro elvesztése után valószínűsíthető, hogy Roberto Donadoni számíthat majd a jobb oldalon első számú alternatívának szánt Panucci játékára. A középpályán és a támadásban olasz részről minden a legnagyobb rendben.

Nem úgy a hollandoknál. Először Van Persie sérülése adott okot a homlokráncolásra, ám azóta Babel végleges kiesése, és Robben húzódása is nehezítette Marco van Basten dolgát. Pláne a baloldalon nagy a probléma, hisz Babel és Robben is ott játszott (volna). A holland keret erőssége nyilván ezt is megoldja, más kérdés, hogy ez elegendő lesz-e.

Nem Buffonon fog múlni (MTI/EPA)

Nem Buffonon fog múlni (MTI/EPA)

A tavaly november óta veretlen – akkor Minszkben a fehéroroszok győztek 2-1-re – narancsmezeseknek van több törleszteni valójuk. 2000-ben Toldo és a szerencse kéz a kézben ejtette ki az akkor házigazda Rijkaard-legénységet, míg a két csapat legutóbbi találkozója Amszterdamban olasz díszfelvonulással zárult, 2005 őszén az azzurrók könnyed 3-1-el távoztak az Arenából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik